Amenajari Interioare

Transforma-ti apartamentul mic intr-unul frumos si functional. Partea II

Traiul in oras are multe avantaje, cum ar fi accesibilitatea la evenimente culturale, restaurante si transport public, dar si dezavantaje, precum preturile ridicate ale proprietatilor, care ne determina sa locuim in apartamente mici.

Mizeaza pe alb. Intr-un apartament mic, albul creeaza iluzie optica, face ca totul sa para mai curat si mai mare. Amestecand mai multe tonuri de alb, vei obtine un spatiu plin de energie. Daca ai o locuinta ultramoderna, care beneficiaza de multa lumina naturala, alege o nuanta rece de alb. Alburile untoase sunt mai calde si se potrivesc pentru o atmosfera romantica, iar alburile pastelate (nuante de piersica, lila sau bleu) merg de minune in dormitoare si livinguri. Evita culorile inchise, cu exceptia situatiilor in care vrei sa creezi un accent dramatic. Odata ce ai obtinut fundalul alb, lasa obiectele sa umple spatiul.

Accentueaza. Chiar daca este vorba despre un spatiu mic, indrazneste sa faci loc in ambient unui perete decorativ, unui tablou sau afis supradimensionat, care va conferi privitorului o zona interesanta pe care sa se concentreze. Alege o zona in care sa expui lucrari de arta, colaje si fotografii care te reprezinta. Acestea ar trebui sa vorbeasca de la sine, fara sa pui accent pe rame. Poti opta pentru rame simple, albe sau din lemn.

Alege mobilier cu linii simple

Ridica-te de la pardoseala. Alege piese de mobilier cu picioare sau suspendate. Aceasta idee functioneaza foarte bine atunci cand e vorba de suprafete mici, pentru ca spatiul de sub mobilier ramas liber „mareste” camerele. In acelasi sens, foloseste rafturi suspendate, care elibereaza pardoseala si valorifica suprafata verticala a peretilor.

Daca un anumit colt al camerei atrage aglomerarea, creeaza acolo un spatiu de depozitare. Foloseste fiecare ungher. Nu lasa spatiu pretios sa se iroseasca.  De exemplu, deasupra radiatoarelor, monteaza etajere sau expune lucrari de arta. Totodata, nu te sfii sa pozitionezi in fata radiatorului o piesa de mobilier, cum ar fi un taburet sau o masa de toaleta.

Text: Ana Vasile & Claudia Oprea

Claudia Oprea: 0744-431.294

Ana Vasile: 0724-808.234

office@zigzagworkshop.ro

zigzagworkshop.ro

 

Related posts

Sugestii pentru amenajarea unui balcon mic

Adina Meyers

10 întrebări despre dressing pe care trebuie să le pui înainte de a-l comanda

Adina Meyers

Glasvand sau usi culisante?

Adina Meyers