Amenajari case Amenajari Interioare

Renovare acoperis – Muzeu Furnica-Minovici

Este vorba despre Muzeul de Arta Veche Apuseana “Ing. Dumitru Furnica-Minovici”,  o cladire–institutie armonios construita, casa si colectia aflandu-se intr-un echilibru perfect, rod al multor schite facute de fondator si de arhitectul angajat, Enzo Canella.

Cladirea este monument arhitectonic, clasa A si a fost ridicata si finisata in 1942 de catre mesteri italieni, francezi, nemti sau austrieci. Pentru aceasta, ing. Furnica-Minovici a adunat mai intai obiectele. Muzeul a necesitat renovare, in special in ceea ce priveste acoperisul, ale carui tigle ceramice se potrivesc perfect cu caramizile, piatra si grinzile de lemn care se regasesc in arhitectura casei.

TONDACH Romania, companie recunoscuta pentru grija fata de traditiile si valorile societatii s-a implicat activ in renovarea acoperisului, acesta prezentand probleme care ar fi putut afecta valorile din interiorul casei. Solutia aleasa a fost, bineinteles, in concordanta cu materialele folosite initial, precum si cu arhitectura intregului imobil, si anume tigla tip solzi.

Articole similare

Microcimentul Topcret, un finisaj premium ce oferă multiple avantaje practice și estetice

Adina Meyers

Definește-ți stilul mansardei cu VELUX Colour By You – cea mai colorată colecție de rulouri opace!

Adina Meyers

4 idei simpatice pentru aranjarea mesei de Paște

Adina Meyers