LifeStyle

Case de vacanță în România – o ofertă premium la forumul româno-olandez Romanian Business Day

Valley 21, cel mai prestigios proiect de case de vacanță premium dezvoltat în România, la Vama Buzăului, a fost prezentat în cadrul unui seminar dedicat, inclus pe agenda forumului româno-olandez Romanian Business Day, eveniment ce a avut loc pe celebrul stadion Gelredome din Arnhem, Olanda.

Investițiile olandeze în România au atins nivelul de 8,5 miliarde de euro, potrivit oficialilor prezenți la deschiderea evenimentului, care se așteaptă ca pe viitor acest nivel să fie depășit, “iar relațiile dintre cele două țări să rămână dinamice, inovatoare și creative”. Alături de Germania și Austria, Olanda s-a menținut, în ultimii șase ani, în topul investitorilor străini în România, cu o pondere cumulată de 50 la sută din total. Potrivit unui barometru publicat în octombrie 2016, Olanda ocupă primul loc într-un top al investițiilor străine în România, cu 16,1 miliarde de euro alocați din 1990 și până acum, ceea ce reprezintă 15 la sută din total. Investiție de 15 milioane de euro, proiectul Valley21 este dezvoltat în localitatea Vama Buzăului, din județul Brașov, de un grup de investitori olandezi și români, în parteneriat public-privat cu autoritățile locale. “Pe de o parte, îmi pare rău că într-o zonă atât de frumoasă se va construi, pe de altă parte, Valley21 este un proiect cu totul special și sunt sigură că va avea succesul pe care îl merită”, a declarat Andrea Teunissen, Consul Onorific al României în Olanda.   

Romanian Business Day, cel mai important eveniment de networking dedicat mediului de afaceri româno-olandez, este organizat de Dutch-Romanian Network, iar printre cele mai importante teme puse în discuție anul acesta s-au numărat agricultura în România, un subiect foarte interesant pentru investitorii olandezi, precum și evoluția macroeconomică a României. „Romanian Business Day este un eveniment cu 10 ani de tradiție și este un instrument foarte important în relațiile bilaterale dintre România și Olanda. Investițiile olandeze în România au atins nivelul de 8,5 miliarde de euro și sperăm ca pe viitor acest nivel să fie depășit, iar relațiile dintre cele două țări să fie dinamice, inovatoare și creative”, a declarat Brândușa Ioana Predescu, Ambasadorul României în Olanda, în deschiderea evenimentului.

Prezent la eveniment, Tiberiu Chirilaș, primarul localității Vama Buzăului, a declarat: ”Pentru noi, reprezentanții comunei Vama Buzăului, este foarte important să ne aflăm la acest eveniment, împreună cu reprezentanții celor mai importante companii olandeze. Valley21 este cartea de vizită a localității noastre și sperăm ca în viitor să atragem și alți investitori străini, urmând să dezvoltăm localitatea pe două direcții strategice: turism și agricultură, păstrând desigur în ambele componenta eco”.

Complexul de case de vacanță Valley21 este un model al viitorului din punct de vedere rezidențial, pentru că îmbină tehnologia de ultima oră cu cele mai eficiente soluții ecologice. Valley21, care va funcționa în regim de tip condominium, este compus din 68 de case individuale și un centru de facilități, care va asigura diverse servicii pentru rezidenți, cum ar fi de exemplu închirierea locuințelor în perioadele din an în care proprietarii nu le utilizează. În etapa a doua de dezvoltare, proiectul va fi completat cu un hotel wellness. Investițiile urmează a fi realizate în totalitate, până în 2020, pe o suprafață de 68 ha, valoarea totală ridicându-se la 15 milioane euro. Atât arhitectura proiectului, cât și soluțiile alese pentru accesul la utilități, țin cont de principiul sustenabilității energetice și de impactul cât mai redus asupra mediului înconjurător. Proiectul Valley 21 este certificat de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi prin programul Green Homes, care dezvoltă și implementează un sistem național de standarde și certificări pentru clădirile verzi. “Când investești într-un proiect este foarte important să te asiguri că și peste 10-20 de ani calitățile și facilitățile proiectului vor fi păstrate intact. Valley21 este un proiect de tip blue-ocean și vrem să demonstrăm că el poate fi replicat oriunde în Europa”, a spus Gerard Doedee, reprezentantul investitorilor.

Organizația Dutch Romanian Network (DRN) este o platformă înființată de către și pentru întreprinzători care fac afaceri în România. De când a fost înființată, în anul 2007, a devenit evident că DRN-ul raspunde unei nevoi mari în mediul antreprenorial olandez, așa cum se poate conchide din creșterea rapidă a numărului de membri și de marele interes pe care îl reprezintă întâlnirile rețelei.

Related posts

Ce pantofi se poartă vara aceasta

Adina Meyers

Programul „Prima Casă” devine „Noua Casă”. Plafonul pentru credite s-a dublat

Adina Meyers

Perfectil – Pentru a intampina vara in forma maxima si cu un look perfect!

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe