Home LifeStyle Retete

Dieta alcalină: Alimente alcaline vs. alimente acide

Deși numele îi spune „Dieta alcalină„, nu m-aș grăbi în a sublinia cuvântul dietă. Pentru că de fapt este vorba de un mod de a privi alimentația (Alimente alcaline vs. Alimente acide) și nu face referire la un mod strict de alimentație.

Este un ton pe care îl adoră celebritățile de la Hollywood pentru că vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să evitați probleme precum artrita și cancerul.

Teoria este că unele alimente, cum ar fi carnea, zahărul rafinat și alimentele procesate, determină corpul tău să producă acid, ceea ce este rău pentru tine, pentru corpul tău.

Alimente alcaline vs. alimente acide

Cele mai multe fructe și legume, soia și tofu, precum și unele nuci, semințe și leguminoase sunt alimente care promovează alcalinitate.

Pe de altă parte, avem produsele lactate, ouăle, carnea, majoritatea cerealelor și alimentele procesate, cum ar fi gustările conservate și ambalate și alimentele de convenție, care sunt notate ca fiind acide.

Majoritatea cărților și a nutriționiștilor care promovează dieta alcalină spun că nici nu ar trebui să consumați alcool sau cofeină.

Dieta alcalină: cost sau investiție?

Multe site-uri web cu informații despre dieta alcalină promovează și vând cursuri, cărți, suplimente și apă, alimente și băuturi cu infuzie alcalină.

Teoretic, nu este nevoie să cumpărați aceste lucruri pentru a urma dieta alcalină. Există multe diagrame gratuite online cu alimente alcaline care listează alimentele pe care le puteți cumpăra de la magazinul alimentar. De asemenea, dacă aveți nevoie de ajutor, apelați la un specialist.

Un pic de chimie: Alimente alcaline vs. alimente acide

În primul rând, un nivel de PH măsoară cât de acid sau alcalin este subiectul. Spre exemplu, un pH de 0 este total acid, în timp ce un pH de 14 este complet alcalin.

Ce este PH-ul?

PH-ul reprezintă concentrația ionului de Hidrogen din sânge. Un pH de 7 este neutru. Aceste niveluri variază în întregul corp.

Trebuie să reținem că sângele este ușor alcalin, cu un pH cuprins între 7,35 și 7,45. Stomacul este foarte acid, cu un pH de 3,5 sau mai mic, astfel încât poate descompune alimentele. Iar urina se schimbă, în funcție de ceea ce mănânci, așa corpul tău menține nivelul constant în sânge.

Related posts

(P) Pancake Tour by Tefal, cel mai delicios turneu al primăverii!

Adina Meyers

Kuma – produse de design contemporane fabricate in Romania

Adina Meyers

Casa Bunicii de la munte

Adina Meyers