Calatorii Case de vacanta LifeStyle

Destinații sigure de vacanță, în timp de pandemie

Pandemia ne-a schimbat perspectiva nu numai asupra amenajării casei. În timp de pandemie avem nevoie cu siguranță de mai mult confort. Criza de sănătate ne-a făcut să reflectăm și asupra modului în care să ne planificăm viața.

După vara pe care am așteptat-o cu nerăbdare și entuziasm, anotimul rece ne-a readus în freamătul zilelor aglomerate. Pentru a avea energie suficientă, odihna este extrem de importantă. Iar vacanțele au fost, ce-i drept, uitate de mulți dintre noi.

Poți călători, însă există un „dar”…

Contextul sanitar, în timp de pandemie,  ne restrânge din nou libertatea de care odinioară ne bucuram fără să avem alte preocupări. Posibilitatea de a călători nu este însă într-atât de limitată. Și asta în cazul în care în-deplinim o serie de factori co-dependenți de libertatea în mișcare precum statutul de vaccinare.

Industria turismului s-a readaptat

Pentru industria turismului la nivel mondial, ultimul an a fost despre readaptarea, schimbarea și sustenabilitatea businessurilor existente, puternic zdruncinate de apariția pandemiei și instaurarea restricțiilor de călătorie.

Marile companii aeriene și-au schimbat politica hotărând să ofere vouchere sub formă de compensație doar atunci când pasagerii optează în mod expres pentru această variantă și, cel mai important, s-au pus de acord să returneze banii pentru zborurile anulate din cauza pandemiei.

Așadar, vestea bună este că în cazul în care ceva se întâmplă cu zborul tău de acum înainte îți vei putea recupera banii.

Tendința s-a schimbat

Călătoriile către wellness, nu sunt neapărat noi, dar vor continua să fie în fruntea opțiunilor. Nu este o surpriză faptul că oamenii vor să se simtă mai bine când se întorc acasă. Călătoria în 2021 se modelează diferit în funcție de grupul de vârstă. Potrivit studiului SAP Concur, 38% dintre mileniști doresc să facă o călătorie internațională în 2021. Călătorii trecuți de 55 de ani și peste sunt interesați să rămână mai aproape de casă.

Destinații sigure în timpul pandemiei

În momentul actual cele mai sigure destinații sunt țările care au o rată mare de vaccinare. Recomandăm asta în primul rând pentru starea dvs. de sănătate. Este bine să verificați mereu procentul de vac- cinare a fiecărei țări înainte de a lua o hotărâre. Puteți verifica online pe ourworldindata.org/covid-vaccinations.

Editorii Casa Mea au ales destinații sigure și de magie pentru tine. Citește tot în Revista Casa Mea, pe care o poți achiziționa online de aici.

 

Related posts

A venit luna iulie, dar asta nu înseamnă că este prea târziu să-ți rezervi vacanța

Adina Meyers

Design de toamna, de la Arctic

Adina Meyers

Grecia schimbă DIN NOU regulile! Va solicita rezultate negative la teste Covid-19 la punctul vamal cu Bulgaria

Adina Meyers