Home

Design spectaculos cu mozaic de sticlă

Una dintre cele mai hot tendințe în materie de design este mozaicul de sticlă aplicat în băi și bucătării, pentru finisarea luxoasă a pereților și chiar a pardoselilor. Trebuie să recunoaștem: arată spectaculos! Vă propunem să explorăm împreună avantajele și dezavantajele acestui material și să vedem cum se montează, ca să puteți decide în cunoștință de cauză dacă veți alege acest finisaj la următoarea renovare.

Un beneficiu incontestabil este aspectul estetic. Mozaicul de sticlă, format din piese mici multicolore sau uniforme, va schimba dramatic aspectul unei încăperi. Suprafața lucioasă și fără pori îl face rezistent la pete, deformări și decolorări.

Deși mozaicul de sticlă e un material surprinzător de rezistent, se poate zgâria, iar la umezeală va deveni alunecos. Totodată, fiind considerat un material high-end, va fi mai scump decât flisele obișnuite, din ceramică.   

În ceea ce privește montajul, e de preferat să apelați la un specialist. Dacă totusi doriți să vă încercați abilitățile de bricoler, trebuie să urmați câțiva pași pentru o montare corectă:

1. Asigurați-vă că suprafața pe care veți aplica mozaicul este perfect netedă și curată.

2. Pentru a înlătura urmele de praf și a asigura o mai bună aderență, aplicați o amorsă specială.

3. Pentru lipire, folosiți un adeziv transparent, altfel aspectul mozaicului se va modifica. De asemenea, adezivul folosit trebuie să fie unul flexibil.

4. Aplicarea chitului de rosturi se va face după 24 de ore, interval necesar întăririi adezivului flexibil.

Vă recomandăm un chit de rosturi pe care îl puteți folosi și ca adeziv: Kerapoxy Design, de la Mapei.

 

Acesta este extrem de versatil, își păstrează culoarea în timp, nu este afectat de mucegai și este singurul produs în care poate fi înglobat glitter metalizat colorat pentru un efect vizual spectaculos.

Kerapoxy Design are o culoare semitransparentă și translucidă, având o luminozitate mai bună, ceea ce conferă mozaicului strălucire.

Îl puteți folosi la montarea și chituirea plăcilor pe pereți și pardoseli în cabine de duș și băi, fiind potrivit și pentru suporturi din fibră de sticlă și PVC.

Datorită rezistenței mecanice și chimice mari, chitul are o durabilitate excelentă. Suprafața finală va fi lisă și neabsorbantă, ceea ce garantează un nivel ridicat de igienă.

De asemenea, se lucrează foarte ușor, față de mortarele epoxidice tradiționale. Datorită consistenței cremoase, timpul de aplicare se reduce mult, are mai puține pierderi, se curăță și se finisează mai ușor după placare. Trebuie doar să aveți grijă să-l curățați imediat, clătind bine cu apă curată, înainte să se întărească.

Dacă v-am convins să aplicați mozaic de sticlă și ați folosit chitul decorativ de la Mapei, nu ezitați să ne trimiteți imagini cu rezultatul final!

Related posts

Utila si aratoasa: comoda pentru dormitor

Adina Meyers

Transform Your Flat Into a Tropical Oasis

Adina Meyers

Iată de ce ar trebui să alegeți cea mai bună perie rotativă pentru părul dumneavoastră

Adina Meyers