LifeStyle

Daikin România raportează afaceri în creștere cu 19%

Daikin România, subsidiara locală a liderului mondial pe piața aparatelor de aer condiționat, a realizat în ultimul an financiar, desfășurat în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, vânzări de peste 19,3 milioane de euro, reprezentând o creștere cu 19% față de anul financiar precedent.

"În comparație cu anii trecuți, anul financiar 2015-2016 este caracterizat de un echilibru al ponderii echipamentelor industriale și comerciale cu cel al produselor din segmentul rezidențial. Acest rezultat a fost atins prin eforturi susținute de promovare a brandului către mai multe categorii de clienți rezidențiali și totodată, prin oferirea unui portofoliu rezidențial divers, care cuprinde atât produse high-end și profesional, cu beneficii unice în industrie, cât și produse din categoria economică, mai puțin sofisticate, dar care asigură garanția calității Daikin", a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

În ciuda faptului că nu există statistici oficiale cu privire la evoluția pieței HVAC în România, reprezentanții Daikin estimează o creștere față de anul anterior, atât datorită deblocării unor proiecte industriale și comerciale, cât și creșterii din segmentul rezidențial.

În ceea ce privește comportamentul de consum, se remarcă tendința românilor de a se orienta spre produse de calitate superioară, fiind mai atenți la economiile pe termen lung, dar cu toate acestea, ponderea produselor low-cost rămâne încă foarte ridicată.

”Am observat că tot mai mulți clienți din România conștientizează faptul că un aparat de aer condiționat este o investiție pentru tot parcursul anului, nu doar pentru perioadele toride, fiind o soluție eficientă și accesibilă şi pentru încălzirea casei. De asemenea, ne bucură   schimbarea pe care o simțim în decizia de cumpărare  a clienților rezidențiali, care încep să își programeze din timp achiziționarea sistemelor, experimentând soluțiile prezentate în showroom-urile partenerilor noștri din întreaga țară”, a completat Daniel Vasile.

Pentru anul finaciar 2016-2017, Daikin se concentrează pe multiple acțiuni și investiții pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor: "Ne vom axa în continuare, atât în segmentul rezidențial, cât și în cel comercial, pe promovarea echipamentelor cu eficiență crescută și impact redus asupra mediului, cu acțiuni specifice dedicate tuturor categoriilor de clienți.  De exemplu, vom realiza evenimente dedicate pentru profesioniști, în vederea familiarizării cu noile produse și tehnologii, iar pentru clienții rezidențiali vom continua expansiunea showroom-urilor, astfel încât tot mai mulți români să simtă experiența unui climat rezidențial perfect", a adăugat directorul companiei.

Compania va lansa oficial în luna iunie o nouă gamă de produse pentru segmentul rezidențial – Daikin BLUEVOLUTION, aceasta făcând parte din categoria echipamentelor care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Alături de îmbunătățirile soluțiilor de filtrare și a eficienței echipamentelor, noua tehnologie are un impact de trei ori mai mic asupra încălzirii globale. Preocupat de impactul asupra mediului, Daikin, primul producător care a folosit acest agent frigorific, a făcut publice peste 90 de patente cu privire la această nouă tehnologie, în vederea utilizării și de către alți producători. Totodată, atenția clienților rezidențiali se îndreaptă și în acest an asupra gamelor de top, precum Daikin Emura, Ururu Sarara  sau Nexura.

Noutatea absolută de anul acesta pentru segmentul comercial este sistemul VRV seria i, care permite montajul întregului ansamblu în interior, fiind o soluție inedită de climatizare pentru clădirile istorice și spațiile rezidențiale din centrul metropolelor. Tot în sectorul comercial, creșterea eficienței echipamentelor a determinat extinderea gamei de chillere răcite cu aer cu compresor inverter cu șurub și lansarea unui noi game de chillere răcite cu apă.

În România, Daikin oferă soluții de climatizare pentru orice spațiu, atât în segmentul rezidențial, cât și în proiectele comerciale și industriale. Prezentă pe piața locală din 1994, compania este apreciată de clienți și specialiști pentru actualizarea permanentă a inovațiilor și depășirea limitelor tehnologiei prin dezvoltarea unor produse și soluții care stabilesc noi standarde de eficiență și confort în domeniul HVAC. În prezent, Daikin are în România 26 de angajați și mai multe poziții deschise pentru recrutarea de noi specialiști.

 

 

Related posts

Romania, in finala concursului international Electrolux Design Lab

Adina Meyers

Hotpoint lanseaza gama compacta Luce 45 cm

Adina Meyers

Petreceri tematice pentru fiecare sarbatoare

Adina Meyers