LifeStyle

Design romanesc de produs

In aceasta perioada, peste 70 dintre cele mai surprinzatoare obiecte create de designeri romani sunt expuse pentru public, in diferite locuri din Bucuresti: cafenele si puburi (Pub Energiea – Brezoianu 4; Van Gogh Grand Café – Centrul Vechi, Smardan 9), sucursale ale UniCredit Tiriac Bank (C.A. Rosetti 36; Pta Charles de Gaulle 15 si Calea Victoriei 88), cladiri de birouri (Europe House – Lascar Catargiu 51-53, Opera Center I & II – Costache Negri 1-5, Bucharest Business Park – Sos. Bucuresti Ploiesti 1A), sediul agentiei de publicitate Leo Burnett (Nicolae Iorga 13), sediul International Advertising Association (Calea Victoriei 126), Galeria 15 Design (Centrul Vechi – Hanul cu Tei), complexul rezidential ALIA Apartments (Bd. Maresal Averescu 7A).

Scopul campaniei este sa aduca la cunostinta si indemana imediata a publicului obiectul romanesc de design, pentru a atrage atentia ca in Romania exista design de produs si ca acesta este comparabil, calitativ, cu cel de pe pietele internationale consacrate.

“Preocuparea pentru design este un semn al evolutiei. Tarile cu traditie din acest punct de vedere stiu ca designul de obiect este un factor important de diferentiere si valoare adaugata.

Traversam o perioada in care competitivitatea se demonstreaza prin inovatie, iar prin design putem inova nu doar la nivel estetic, ci si functional – putem impulsiona cresterea de vanzari a unui produs si putem chiar eficientiza un spatiu de lucru intr-o companie.

Prin acest mesaj, BUCHAREST DESIGN CENTER doreste sa atraga atentia ca exista acest tip de preocupare in Romania, concretizata prin cele peste 70 de obiecte de design romanesc participante in campanie si prin cei care au ales sa fie parteneri sustinatori ai campaniei“, spune Simona – Iosefina Buta, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.

Campania se deruleaza in doua etape:

In perioada 7-18 noiembrie 2012, locurile enumerate mai sus vor gazdui cate o grupare de obiecte de design romanesc. Scopul este ca publicul sa vada, sa atinga, sa compare si sa critice obiectul de romanesc de design, fara a fi nevoit ca, pentru aceasta, sa mearga intr-o galerie.

Acest tip de expunere a fost ales pentru a muta la nivel de perceptie publica obiectul de design din zona de galerie, intr-o zona a functionalitatii lui de zi cu zi: designul de obiect inseamna nu doar estetica, ci si functie.

In perioada 21 noiembrie – 2 decembrie 2012, toate obiectele reunite din locatiile participante se vor afla intr-o expozitie extinsa, la parterul complexului rezidential ALIA (Bd. Maresal Averescu 7A). Astfel, toti cei care vor dori sa vada cele peste 70 de obiecte de design romanesc in aceeasi locatie, sunt asteptati in intervalul orar 10.00-20.00, de luni pana duminica, la complexul rezidential ALIA.

Designeri participanti:

[201 Design Studio][Alexe Popescu][Anca Fetcu][Anca Trestian & Alina Turdean][Atelier A4][Constantin Alupoaiei – IZZI Design][Dana Bostina & Vlad Bostina – arhiDOT Design][Dragos Motica][Eliza Yokina][Irina Neacsu][Tudor Balanean][Robert Marin][Silva Artis][Silvia Cornea][YaU Concept]

 

 

Related posts

Cea mai mare colecție semnată de pictorul suprarealist Victor Brauner, scoasă la vânzare – VIDEO

Adina Meyers

Therapy Air Ion® de la ZEPTER

Adina Meyers

TIFF va avea loc în această vară. Proiecţiile se vor desfăşura în aer liber

Adina Meyers