LifeStyle

Recomandări de Fest(in) pe Bulevard – ziua a doua

După o primă zi cu emoții și un spectacol de gală prezentat de Andreea Marin, ambasadoarea Festivalului, Fest(in) pe Bulevard continuă!  Cea de-a doua zi aduce în fața publicului un spectacol lectură, o aniversare și trei spectacole: două din secțiunea Criza Comunicării și una din secțiunea Invitați speciali.

De la ora 11.00, la Libraria Cărturești-Verona, începe primul spectacol din seria celor 6 spectacole lectură – Dosarul Brîncoveanu sau Cum am devenit sfînt de     Adi Iclenzan și Laurențiu Blaga. Textul reprezintă o ficțiune inspirată de evenimente și personalități reale. Alexandru Repan va interoga viitorul său (devenit prezentul nostru) din perspectiva unui personaj aparţinând istoriei (Constantin Brâncoveanu implicat într-un original proces al faptelor), dar încă incredibil de prezent prin contemporaneitatea interogaţiilor sale. Regia este semnată de Mihai Lungeanu.

 

            La ora 12.00, prietenii și colaboratorii îi spun La mulți ani! marelui actor     Cristian Șofron. Aniversarea cu pulic va avea loc în Cafeneaua CafeNott, aflată în incinta Teatrului Nottara.

 

La ora 18.00, spectatorii sunt așteptați la spectacolul Tatăl de Florian Zeller, în regia lui Radu Iacoban, o producție a Teatrului Clasic Ioan Slavici, Arad. Un mister tragic-comic, o poveste de familie sobră și realistă, o privire emoțională și emoționantă asupra lumii, prin ochii unui om care suferă de demență, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale.

 

        De la ora 20.00, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara, începe spectacolul the_Marusya, de Aleksandr Andriașkin, producție a Companiei Dialog Dance, Kostroma, Rusia. Câștigătoare a Premiului Masca de Aur, piesa propune un dialog inedit între cuvânt și mișcare, un exercițiu de descoperire de sine prin intermediul dansului. Un spectacol invers, în care managerul devine artist, în timp ce artiştii devin producători.

 

La ora 21.30, la Teatrul Țăndărică, începe Blackout, în regia, scenografia și coregrafia Serenei Marossi, producție a Producție a Smartlt Soc. Coop Impresa Sociale, Italia. Un exercițiu de imaginație – cum am mai relaționa cu cel de lângă noi dacă, brusc, am rămâne fără mijloacele de comunicare media, care au devenit parte integrantă din noi? Scenariul şi regia susţin cu eleganţă povestirea simbolică, creată printr-o coregrafie eficientă, bine servită de performanţa excelentă a celor doi dansatori, mai ales a Federicăi Madeddu.

 

Programul integral al spectacolelor din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard poate fi găsit pe site-ul www.festinpebulevard.ro, iar bilete, pe www.nottara.ro și la Agenția de bilete a teatrului, deschisă zilnic între 11.00-21.00.

De azi și până pe 21 octombrie vă invităm la Fest(in) pe Bulevard.

Related posts

Stil romantic în casa ta: câteva idei

Adina Meyers

Si tu poti deveni o persoana matinala

Adina Meyers

“Romania libera” lanseaza cartea “William & Kate: A Royal Love Story”

Adina Meyers