Calatorii Home LifeStyle

Descoperă raiul satelor româneşti!

Unul dintre cei mai prestigioşi rinologi din lume, Codruţ Sarafoleanu, a refuzat să-şi petreacă vacanţa de vară printre străini. Consideră că nu poţi fi european, dacă nu eşti naţionalist. Satul românesc oferă ceea ce alţii nu au: prospeţime, naturaleţe şi spirit viu.

A plecat la drum să-şi descopere ţara, pentru a înţelege “corola de minuni a lumii” printre urmaşii cărturarilor de geniu. Aşa a descoperit în zona Năsăudului cum natura e în armonie cu oamenii. Avem şi noi raiul nostru dar nu ştim să-l descoperim, cinstim şi să-l lăudăm, cam aceasta a fost concluzia dialogului cu reputatul orelist.

– În condiţiile de pandemie şi a riscurilor crescute în călătorii externe, putem să ne redescoperim minunile din satele uitate de lume, dar nu de Dumnezeu?

Alegând o atitudine activ preventivă în raport cu explozia pandemică, am decis să trec munţii şi să mă pierd prin Carpaţii Orientali. Mai precis prin fascinanţii munţi ai Rodnei, unde descoperi piscuri semeţe precum Pietrosul sau Ineu, lacuri incredibile aşa cum este Lala, văi idilice, peşteri, poieni cu flori încântătoare în sezon, precum narcise si bujori de munte, animale unicat şi evident floarea de colţ regina locurilor.

Interviul integral aici!

Related posts

Cinci școli și licee din București au fost pictate în cadrul proiectului “Educație prin Artă”

Adina Meyers

Chicco innoieste garderoba copiilor cu noua colectie toamna-iarna 2015/2016

Adina Meyers

Aspiratorul Electrolux Ergorapido 2 in 1: ajutorul instant de dupa mesele in familie

Adina Meyers