Calatorii Home LifeStyle

Descoperă raiul satelor româneşti!

Unul dintre cei mai prestigioşi rinologi din lume, Codruţ Sarafoleanu, a refuzat să-şi petreacă vacanţa de vară printre străini. Consideră că nu poţi fi european, dacă nu eşti naţionalist. Satul românesc oferă ceea ce alţii nu au: prospeţime, naturaleţe şi spirit viu.

A plecat la drum să-şi descopere ţara, pentru a înţelege “corola de minuni a lumii” printre urmaşii cărturarilor de geniu. Aşa a descoperit în zona Năsăudului cum natura e în armonie cu oamenii. Avem şi noi raiul nostru dar nu ştim să-l descoperim, cinstim şi să-l lăudăm, cam aceasta a fost concluzia dialogului cu reputatul orelist.

– În condiţiile de pandemie şi a riscurilor crescute în călătorii externe, putem să ne redescoperim minunile din satele uitate de lume, dar nu de Dumnezeu?

Alegând o atitudine activ preventivă în raport cu explozia pandemică, am decis să trec munţii şi să mă pierd prin Carpaţii Orientali. Mai precis prin fascinanţii munţi ai Rodnei, unde descoperi piscuri semeţe precum Pietrosul sau Ineu, lacuri incredibile aşa cum este Lala, văi idilice, peşteri, poieni cu flori încântătoare în sezon, precum narcise si bujori de munte, animale unicat şi evident floarea de colţ regina locurilor.

Interviul integral aici!

Related posts

Ferestrele tale sunt pregatite pentru iarna?

Adina Meyers

Clinica CMU – un spatiu in care uiti ca esti la doctor

Adina Meyers

Mai simplu si mai usor cu noul dvd burner de la Panasonic

Adina Meyers