Text: Genoveva Hossu

Atunci cand ne pasioneaza un lucru, fie ca e vorba de bucatarie, climbing sau literatura postmoderna, avem tendinta de a reflecta acest lucru prin ceea ce spunem, ceea ce purtam si ceea ce pastram in jurul nostru. Cu alte cuvinte, hobby-urile noastre se vor reflecta, inevitabil, si in decorul de acasa.

Ce trebuie sa tinem minte, insa, e ca exista un numar decent de pasiuni pe care le putem avea si pastra in locuinta noastra, pe care daca il depasim, este foarte posibil sa ingreunam design-ul si sa aglomeram spatiul cu lucruri care nu ne sunt neaparat necesare.

De-a lungul timpului, de-a lungul proiectelor demarate si de la oamenii pe care i-am intalnit, am invatat o serie de lucruri care se fac in design-ul interior si, mai important, cateva lucruri care nu se fac. Ei bine, dragii mei, unul din marile DON’Ts ale design-ului interior este legat de item-urile care fac obiectul pasiunilor noastre, sau, mai exact, de numarul lor.

Din ce am vazut pana acum, concluzia la care am ajuns este ca, in general, barbatii sunt cei care colectioneaza cele mai multe lucrusoare, fiindu-le imposibil sa renunte la ele. In medie, acestia au cam 5 hobby-uri, pentru care incearca mereu sa gaseasca spatiu, sa le inghesuie intr-un colt si sa le pastreze la nesfarsit.

Regula de care trebuie sa tinem cont e urmatoarea: ne alegem maximum doua domenii care ne pasioneaza, cautam ca acestea sa rezoneze cu preferintele celorlalti membri ai familiei sau locuitori ai casei si ne organizam lucrurile pe care vrem sa le pastram.

Cuvantul de ordine este „Decide”! Invata sa alegi corect obiectele care semnifica ceva pentru tine si momentele cu adevarat importante, pe care sa le integrezi in decor si sa iti doresti sa te inconjuri de ele in fiecare zi. Nu iti aglomera spatiul, alege calitatea in detrimentul cantitatii, iar decorul tau va fi unul aerisit, elegant si mult mai primitor!

Related posts

Cehii prefera stilul scandinav de viață. Aduce pace și energie în casă

Adina Meyers

Cum reconditionezi obiectele vechi

Adina Meyers

Interioare ecologice si etnice

Adina Meyers