Nu de putine ori una dintre cele mai simple modalitati de a schimba aspectul unei incaperi este reprezentata de simpla decorare a peretilor acesteia. Modul in care stim sa profitam de pe urma spatiului pus la dispozitie de pereti poate face diferenta intre un decor monoton si unul plin de viata, care sa faca sederea noastra in casa una placuta si relaxanta.

Atunci cand vine vorba de ornarea peretilor interiori avem destul de multe optiuni la dispozitie, in functie de care sunt preferintele noastre, dar si in functie de ce elemente de decor avem la dispozitie. Vom incerca in randurile urmatoare sa iti oferim cateva idei interesante legate de modul in care poti sa iti decorezi peretii interiori ai casei astfel incat sa te poti bucura de un aspect proaspat cu un minim de efort.

Decorarea peretilor folosind tablouri poate reprezenta o solutie excelenta si care nu iti va scoate o suma importanta de bani din buzunar. Da, nu trebuie sa investesti enorm in tablouri, deoarece nu esti un colectionar. Pe piata poti gasi cu usurinta tablouri la preturi mai mult decat accesibile, cu care sa adunci un strop de culoare in camera. Nu trebuie sa te limitezi la un singur tablou mare, ci poti sa iti indrepti atentia chiar spre mai multe, de dimensiuni diferite, putand sa obtii in acest fel un efect mai mult decat interesat.

In cazul in care vrei sa decorezi intr-o maniera cat mai personala, locul tablourilor poate fi luat de catre ramele foto, in care sa inramezi poze cu membrii familiei tale, cu amintiri din vacante sau, de ce nu, chiar cu momente petrecute alaturi de cei mai buni prieteni.

Oglinzile sunt alte elemente de decor pe care e bine sa le iei in considerare atunci cand vrei sa schimbi aspectul unei incaperi. Trebuie desigur sa avem grija sa nu se reflecte in ele lucruri „nepotrivite”, ca de exemplu o zona din camera care nu este foarte ingrijita. Folosirea oglinzilor in amenajarea unei incaperi vine cu avantajul ca acestea sunt cunoscute pentru capabilitatea lor de a oferi senzatia de spatiu aerisit, creand impresia ca ne aflam intr-o camera de dimensiuni mai mari decat in realitate.

Tapetul si fototapetul merita si ele folosite in procesul de decorare rapida a unei camere. Tine insa cont de faptul ca exista mai multe categorii de tapeturi si fototapeturi, iar fiecare dintre ele vin cu anumite avantaje si dezavantaje. Tu, bineinteles, o sa alegi tinand cont de ele, in functie de ceea ce urmaresti. Putem sa ne folosim de tapet si pentru a inlocui necesitatea de a zugravi peretii, iar in acest fel este posibila inclusiv ascunderea micilor imperfectiuni.

Desi nu multa lume ia in considerare o astfel de optiune, banda adeziva Washi Tape poate fi si ea folosita in decorarea peretilor interiori ai casei tale. Care sunt situatiile cele mai prielnice unei astfel de optiuni? Ei bine… banda adeziva Washi Tape poate fi folosita cu succes in special atunci cand vorbim de un apartament care este inchiriat, iar proprietarii nu ne permit sa aplicam un decor permanent pe pereti.

 

Related posts

Idei alternative pentru bradul de Craciun

Adina Meyers

Camera supraveghere cu card – Care este cea mai eficienta metoda de stocare a inregistrarilor video?

Adina Meyers

Daikin lansează, în premieră în România, prima centrală termică murală în condensare

Adina Meyers