Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Livingul din mijlocul naturii

Gradina nu mai este de mult o simpla oaza salbatica de verdeata. Cele mai noi tendinte in amenajarile peisagistice vin din Asia, acolo unde au castigat popularitate livingurile in aer liber.

Daca in majoritatea gradinilor din Romania gasim cel mult o banca, un foisor cu mobilier de terasa si un iaz cu pesti exotici, in Asia a inceput sa se dezvolte un concept care tinde sa revolutioneze amenajarile peisagistice: livingul in aer liber.

Astfel, gradina devine un adevarat univers de relaxare pentru proprietari, care se pot destinde intr-un mobilier confortabil special conceput pentru exterior, pot servi masa intr-un cadru distins si isi pot invita prietenii la o petrecere sau la un cocktail in aer liber, in propria gradina.

Conceptul, pe cat este de simplu, pe atat este de revolutionar. Obiectele de mobilier pot fi realizate din impletituri de rachita, din bambus sau chiar din rattan, cu perne din material textil rezistent.

Cromatica locului de relaxare din mijlocul gradinii tine de preferintele fiecarui proprietar in parte, dar, de obicei, aceasta se inscrie in nuante de apa, de pamant sau nu depaseste granita alb-negru, tocmai pentru a nu eclipsa frumusetea plantelor decorative aflate in imediata vecinatate.

Pe langa obiectele de mobilier, o atentie deosebita trebuie acordata si decoratiunilor, care la randul lor trebuie inspirate din natura. Un exemplu sunt rafturile decorative din lemn si sticla, care au fost umplute cu surcele.

Tot pentru livingurile in aer liber puteti alege boluri in care sa puneti lumanari, candelabre din fier forjat sau, de ce nu, draperii diafane din matase sau mult mai groase, din materiale naturale.

Articole similare

Construirea unui alpinariu in gradina

casamea.ro

STIHL surprinde din nou industria de peisagistica cu doua noi utilaje pentru ingrijirea gardurilor vii

casamea.ro

Crearea unei perdele protective de arbori

casamea.ro

Lasă un comentariu

five + 12 =