Amenajari case Amenajari Interioare

Vilă modernă în Constanța cu atmosferă caldă și primitoare

Această locuință se află într-un cartier de case situat aproape de centrul orașului Contanța. Proprietarii au cumpărat terenul de 200 de mp în urmă cu peste 15 ani.

Din cauza suprafeței mici a lotului, vila a fost ridicată mai mult pe verticală şi nu dispune de o curte în adevăratul sens al cuvântului. „Suntem o familie numeroasă, compusă din doi părinți, doi copii (de 14, respectiv 21 de ani), bunica și, bineînțeles, Puffi (bichonul nostru). Având nevoie de spații personale pentru fiecare, dar și de locuri de depozitare suficiente, a rezultat o locuinţă mare, dezvoltată mai mult pe înălțime.”

Proiectată de arhitecții Gabriel și Ruxandra Nicoară, vila, realizată din BCA pe structură de cadre din beton, se desfășoară pe patru niveluri – subsol parțial, parter și două etaje.

La subsol se află centrala termică și un spațiu de depozitare. Parterul găzduieşte camera de zi cu bucătărie, un hol cu spații de depozitare și un grup sanitar. La primul etaj se găsesc dormitorul bunicii, o baie și un living generos, iar la etajul al doilea sunt cele două dormitoare ale copiilor, o baie cu duș și cadă, precum și dormitorul matrimonial prevăzut cu două dressinguri și baie proprie.

La aproape 14 ani de la construirea casei, proprietarii au simțit nevoia unei reîmprospătări a decorului, așa încât, anul trecut, vila a trecut printr-un amplu proces de renovare.

Şi-au dorit să obţină un cămin confortabil, în culori calde și liniștitoare, motiv pentru care au ales exclusiv o cromatică naturală, mai exact nuanțe ce derivă din marouri și bejuri.

Mobilierul, cu puține excepții, a fost executat pe comandă, astfel încât spațiile să fie valorificate la maximum și să furnizeze cât mai multe locuri de depozitate. Designerii de la Smart Design – firma din Constanța care a proiectat și executat mobilierul – au găsit cele mai bune soluții pentru spațiile avute la dispoziție, creând un mobilier exclusivist, prin tehnici folosite de ei în premieră.

Beneficiarii au vrut ca acesta să fie de foarte bună calitate, motiv pentru care a fost realizat exclusiv din MDF lăcuit și MDF furniruit, din panouri de lemn de stejar cu frezări liniare confecţionate chiar și manual. Cât priveşte cromatica, intenția gazdelor noastre a fost aceea de a crea un aspect unitar cu ajutorul tonurilor calde de „bej nisip”, ivoire și al lemnului cu o fibră foarte deschisă.

Un aport deosebit în amenajare îl au țesăturile și drapajele de la Punct by Mădălina Otoman, din care au fost realizate perdelele, draperiile și cuverturile, atât de importante pentru atmosfera unui cămin.

Detalii care contează

Amplasare: Constanța

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 4 (S + P + 2 E)

Număr camere: 5

Suprafață locuință: 320 mp

Suprafață teren: 200 mp

Anul construirii: 2001

Pentru o vizualizare completă a acestei vile accesați galeria foto.

Material realizat cu sprijinul Smart Design, Constanța, Bd. Mamaia, nr. 62,
tel.: 0720.300.997, www.mobilasmartdesign.ro

Text: Oana Voicu / foto: Antonio Cioarek

 

Related posts

Vă plac florile?

Adina Meyers

Decorarea spatiilor mici

Adina Meyers

Interioare in culoarea oului de rata

Adina Meyers