Casa noastră reprezintă un adevărat refugiu, precum și o oglindire a psihicului nostru. Cea mai intimă parte a vieții se desfășoară aici, iar multe amintiri pot lua și ele naștere în acest loc. Amenajarea sa este, așadar, o etapă foarte importantă – cu toate acestea ea este și foarte neglijată.

Tindem să ne orientăm prea mult pe ceea ce au alții de spus, iar aici includem chiar și revistele de specialitate. Nu spune nimeni că nu e bine să abordezi un anumit stil și să te orientezi după sfaturile oferite de profesioniști, însă trebuie să știm unde să punem punct și să încercăm să transpunem în decor și un plus de personalitate și căldură. Alegerea casei, mobila, decorațiunile, amenajarea – toate acestea ar trebui să reprezinte o oglindire a personalității noastre, ori nu vom obține niciodată acest lucru dacă ne bazăm doar pe reguli.

Despre ce îți vom vorbi azi? Vom încerca să îți oferim câteva moduri elegante de a oferi un plus de personalitate și căldură locuinței tale, astfel încât să te simți mereu bine și confortabil aici, să ai impresia că aparții acestui loc. O să vezi că sfaturile noastre vor fi ușor de pus în aplicare, impactul fiind însă unul cu siguranță mare.

Un prim lucru pe care tu îl poți face, dacă ești genul de persoană mai romantică și care adoră momentele de liniște și să simtă căldura căminului, este să integrezi în decor un șemineu. Nu îți face griji, nu o să fii nevoită să spargi nimic prin casă, iar asta pentru că un șemineu electric poate fi de asemenea de un real ajutor (tehnologia a avansat foarte mult, iar realismul său este unul care te va uimi cu siguranță).

Poți, de asemenea, să alegi niște culori vibrante, precum și diferite forme și texturi care să predomine în întreaga ta locuință. Acestea vor fi niște adevărate pete de culoare, binevenite în special în cazul în care ai optat pentru o amenajare modernă și / sau minimalistă. Nu trebuie neapărat să zugrăvești din nou pereții, iar asta pentru că poți obține același lucru și prin intermediul unor elemente de decor (perne, covoare sau tablouri).

Dacă îți place foarte mult să citești atunci nu evita să îți expui cărțile. O colecție de cărți va da foarte bine într-o sufragerie, mai ales dacă sunt ordonate astfel încât să atragă atenția. Lumânările ar trebui să facă și ele parte din decor, oferind un aer aparte oricărei încăperi.

Ne putem chiar juca cu umbrele, astfel încât să obținem diferite „tranziții” de la o zonă la alta a încăperii. Putem face asta foarte ușor cu ajutorul lămpilor, dar și prin intermediul unor draperii alese inteligent.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

4 pasi pentru o locuinta cu aer festiv

Adina Meyers

10 idei de tapet pentru un dormitor cosy

Adina Meyers

Servicii profesionale de mutări în București!

Adina Meyers