Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Husele – accesorii elegante pentru scaunele, fotoliile și canapelele din casa ta

În ultima vreme „îmbrăcareaˮ diferitelor mobile a devenit una dintre cele mai răspândite și eficiente modalități de decorare a locuințelor. 

În mod uzual, îmbrăcarea cu huse a scaunelor sau fotoliilor se impune ca necesară fie în cazul unui mobilier vechi, „obositˮ, care nu mai corespunde exigențelor decorative ale ansamblului, fie în cazul în care dorim să împiedicăm uzura unui set de piese proaspăt achiziționat. Nu în ultimul rând, la această metodă se poate recurge și pentru că ne-am plictisit pur și simplu de înfățișarea scaunelor și fotoliilor din locuința noastră.

Dacă găsiți prea costisitoare metoda de a recurge la mai multe seturi de huse, din materiale sau cu modele diferite, câteva funde sau panglici, câțiva franjuri sau cunoscuta tehnica „patchworkˮ pot conferi o înfățișare de nerecunoscut aceleiași huse.

În alegerea materialului necesar pentru confecționarea unei huse, pe lângă aspectele de colorit și motive ornamentale, care rămân la latitudinea gustului și exigențelor fiecăruia dinte dumneavoastră, unul dintre criteriile de baza îl constituie complexitatea modelului vizat, în funcție de care variază dimensiunile și cantitatea necesarului de material. Acestea se stabilesc pentru fiecare tipar în parte, care, de obicei conține indicații precise cu privire la lungimea și lățimea bucății de material din care se croiește modelul respectiv.

Ca ultim amănunt, este recomandabilă opțiunea pentru un tipar cât mai ușor de realizat, adaptabil dimensiunilor și particularităților scaunului pe care întenționați să-l îmbrăcați. Husa obținută trebuie să aibă ținută, să nu prezinte cute inestetice, ca urmare a unei realizări defectuoase, și trebuie să fie suficient de largă, pentru a putea fi pusă sau îndepărtată cu ușurință.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Conceptul de design al cabinei de duș Radaway

Adina Meyers

Stilul industrial – un stil îndrăzneț de amenajare a unei locuințe

Adina Meyers

Transformă casa într-un cămin: decorațiuni interioare și accesorii – FOTO

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe