Nu conteaza in ce perioada a anului ne aflam, deoarece mereu e bine sa fim pregatiti de sosirea musafirilor care sa ramana si peste noapte la noi. Trebuie sa recunoastem – ne place mult prezenta prietenilor; pana la urma omul este o fiinta sociala, iar interactiunea umana duce la crearea unei stari de bine.

In randurile urmatoare iti vom oferi patru sfaturi simple de care sa tii cont astfel incat sa iti poti pregati rapid locuinta pentru musafiri.

Daca avem o locuinta care ne permite amenajarea unei camere de oaspeti atunci multe dintre problemele noastre s-au rezolvat. In caz contrar… ei bine, putem amenaja una ad-hoc sau, de ce nu, putem chiar folosi sufrageria avand acest rol. Ideea este ca musafirii trebuie sa aiba un spatiu al lor.

In camera in care vor sta oaspetii tai o sa te asiguri ca nu sunt multe lucruri inutile, si ca acestia au un spatiu decent pentru depozitare. Poti chiar sa pui mai multe umerase in dulapuri. Lenjeria pentru pat trebuie neaparat sa fie una proaspat spalata.

O atentie sporita va trebui sa o acordam baii. Asta pentru ca aceasta zona a casei tale trebuie sa fie curata si in mod corect igienizata. Crede-ne ca, daca in restul locuintei micile imperfectiuni sunt trecute usor cu vederea sau trec chiar neobservabile, lucrurile se schimba radical in ceea ce priveste baia. Prezenta prosoapelor curate este obligatorie, iar daca baie este una comuna cu restul membrilor casei, atunci trebuie sa te asiguri ca exista suficient de mult spatiu pentru lucrurile musafirilor tai (da, inclusiv in baie).

De ce au ales prietenii sau rudele tale sa stea la tine? De cele mai multe ori aceasta alegere se datoreaza caldurii specifice unei case. Nu te poti bucura de ea intr-un hotel. Asadar, de ce sa nu te asiguri ca acestia se pot bucura de o ambianta placuta si de petrecerea timpului intr-un mod cat mai placut si confortabil? Iti recomandam ca locuinta sa nu fie una aglomerata, mai ales camera de oaspeti. Simplitatea trebuie sa reprezinte cuvantul de ordine.

Chiar si modul in care stim sa ne primim musafirii poate face diferenta. Micile gesturi chiar conteaza foarte mult, in cazul in care mai este nevoie sa spunem acest lucru. Daca este pentru prima data cand viziteaza orasul in care stai, pe langa o primire calduroasa, poti sa le pui la dispozitie si o harta cu principalele atractii, precum si recomandari de restaurante / locuri pentru petrecerea timpului liber. Daca printre musafiri se numara si copii poti chiar sa ai cateva jucarii la indemana cu care acestia sa se poata juca si petrece timpul intr-un mod cat mai placut cu putinta.

Related posts

Un colţ de Mediterana transpus lângă Bucureşti

Adina Meyers

Casa luminoasa si eco

Adina Meyers

Alegerea produselor potrivite pentru spatiul de birou de acasa

Adina Meyers