Amenajari apartamente

Decor modern şi o amprentă masculină

Dacă, în majoritatea cazurilor, proiectele de amenajare au ca punct de pornire o piesă principală de mobilier sau o culoare dorită de proprietari, de data aceasta, designerii de la SpotOnDesign au construit decorul în jurul unor obiecte foarte dragi beneficiarului, şi anume câteva postere NASA – Visions of the Future.

Situat într-un bloc nou din zona Parcului Carol, apartamentul este „bârlogul” unui tânăr burlac ce lucrează în industria jocurilor video. La această locuinţă l-a atras priveliştea de la ultimul etaj spre parc, dar şi compartimentarea interioară: hol, două dormitoare, două băi, living cu bucătărie şi balcon.

În lipsă de timp, proprietarul a preferat să încredinţeze proiectul de amenajare unor specialişti, care să se ocupe de absolut tot, respectiv arhitecţilor de la SpotOnDesign.

„Beneficiarul şi-a dorit un interior deschis, vesel, simplu şi confortabil, adică exact cum ne place nouă cel mai mult să facem proiectele.”

S-au realizat modificări doar la compartimentarea dintre living şi bucătărie, unde, pentru a se obţine un spaţiu mai mare, fluid, s-a renunţat la peretele despărţitor dintre cele două camere.

Stilul adoptat este unul modern, scandinav-colorat.

„Amenajarea a început exact invers faţă de proiectele obişnuite, şi anume de la elementele de decor, respectiv de la posterele NASA – Visions of the Future. Astfel, am pornit în aventură cu aceste elemente pline de viaţă şi culoare, care au personalizat într-un mod spectaculos apartamentul.”

În zona de zi, spaţiul a fost animat prin culoarea aplicată pe perete şi prin biblioteca jucată, cu design minimalist. Mobilierul este din MDF vopsit, făcut pe comandă.

Pentru dormitorul matrimonial s-a dorit un ambient simplu, liniştitor, dar totodată cu un aer sofisticat. Nota masculină a fost adusă de finisajul din plută aplicat pe perete.

„Proprietarul ne-a solicitat amenajarea unui spaţiu unde să lucreze de acasă atunci când este nevoie. Întrucât este pasionat de jocuri video, i-am construit un birou mare, pe care să-şi pună „uzina” de gaming şi accesoriile pentru hobby-urile sale. Am ales un fototapet cu o constelaţie, am creat un loc de citit şi, de asemenea, am amplasat un dulap mare, întrucât nu şi-a dorit unul în dormitorul matrimonial.”

Amenajarea a durat aproximativ 6 luni.

Material realizat cu sprijinul designerului Luciana Georgescu –

SpotOnDesign, tel.: 0745.622.840, luciana@spotondesign.ro, www.spotondesign.ro,

foto: SpotOnDesign

Related posts

Armonizeaza-ti energia din locuinta

Adina Meyers

Franța sau cum să decorezi o locuință cu eleganță și rafinament

Adina Meyers

Exista solutii de amenajare si pentru bucatariile ceva mai mici

Adina Meyers