Incercam constant sa ne imbunatatim confortul din casa in care locuim. Solutiile cautate trebuie sa fie fiabile, sa aiba un design contemporan si sa nu presupuna un cost ridicat in exploatare, asa cum se poate intampla in cazul consumatorilor de energie electrica.

In prezent, solutia pentru iluminare cu efect deosebit este reprezentata de spoturile LED. Unghiul de cadere a luminii, intensitatea, jocul de lumini, chiar, pot fi in cel mai mic detaliu puse la punct, pentru un efect deosebit.

Avantaje:

1. Consumul redus de curent este o calitate a iluminarii cu tehnologie LED unanim acceptata, iar spoturile LED nu fac exceptie de la aceasta.

2. Durata de viata foarte mare, care, la o folosire normala, de cateva ore pe zi, poate depasi fara probleme pragul de 10 ani.

3. Caldura degajata este mentinuta in limite normale de catre radiatorul de racire. In acest fel nu reprezinta un pericol cand sunt incastrate in PFL, MDF sau HDF (materiale folosite la realizarea corpurilor de mobilier), asa cum se intampla cu spoturile CFL si cele cu halogen.

4. Designul este foarte variat, de la spoturi clasice, pana la cele slim si ultraslim, oferind astfel posibilitatea montarii lor inclusiv in acele locuri unde locasul nu este deloc permisiv, avand o adancime limitata.

5. Nu necesita conditii speciale de folosire, facand fata atat in dormitor si living, cat si in baie sau bucatarie, unde umiditatea si temperaturile variaza foarte mult.

6. Posibilitatea de a concentra lumina intr-un anumit loc, astfel incat o anumita parte a incaperii sa fie puternic iluminata, iar alta nu, sau unicitatea unui obiect sa fie scoasa in evidenta de o lumina discret pozitionata a unui spot LED.

Cele 6 argumente pro de mai sus sunt doar o parte din motivele pentru care spotul LED trebuie sa fie luat foarte serios in considerare atunci cand va ganditi sa creati cu ajutorul luminii o atmosfera cu totul speciala in casa in care locuiti.

Nu incheiem inainte de a va recomanda sa alegeti doar spoturi LED de calitate, asa cum puteti gasi pe VreauLed.ro.

Related posts

Conceptele nordice KUMA pentru proiectele rezidențiale

Adina Meyers

12 idei pentru a maximiza spatiul dintr-o bucatarie mica

Adina Meyers

Aeroterma – o solutie excelenta pentru o incalzire rapida si economica a locuintei

Adina Meyers