Amenajari case Amenajari Interioare

Tuse toscane subtile pe un fundal alb intr-o casa din Italia

Asa cum exista oameni deosebiti, de care ne indragostim de la prima vedere, tot asa exista si locuinte pe care, odata ce le-am trecut pragul, nu avem cum sa le mai uitam. In continuare, veti face cunostinta cu o astfel de casa.

Amplasata in apropierea orasului Milano, intr-un cadru natural foarte pitoresc, aceasta casa ne-a fermecat prin simplitate, frumusete si un parfum rustic ce-si are radacinile in regiunea Toscanei. Desi sunt diferite si, teoretic, nu prea au ce cauta unul langa altul, stilul modern si cel rustic „fac casa buna impreuna” in acest caz. Astfel, designul simplu, axat pe linii drepte, si dotarile de ultima generatie sunt mixate intr-o armonie perfecta cu formele arcuite, cu materialele si culorile naturale. 

Lumina, piatra, lemn si mult alb

Ceea ce te impresioneaza in primul rand la aceasta locuinta sunt spatiile ample, aerisite si scaldate in lumina naturala. Suprafetele vitrate mai mult decat generoase, ce se regasesc in fiecare incapere, iti dau sentimentul de libertate totala, te fac sa simti cum limitele dintre interior si exterior dispar, iar cerul, copacii, iarba si florile invadeaza casa. In al doilea rand, esti coplesit de fundalul alb, care te duce cu gandul la un decor hibernal ireal, desprins parca din Cronicile din Narnia. Prezent peste tot in diferite intensitati, albul este secondat de griuri, incalzit de bejuri si innobilat de culoarea lemnului natural. In al treilea rand, te uimeste simplitatea, care sta la baza intregii amenajari: de la compartimentarea spatiilor pana la mobilarea si decorarea acestora.

Apel subtil la sarmul stilului toscan

Proprietarii au privilegiul de a trai intr-un interior la care cei mai multi dintre noi doar viseaza. Functiunile lui sunt organizate pe doua niveluri, astfel: la parter se gasesc livingul, bucataria, holul si o baie de serviciu, iar la etaj exista trei dormitoare deservite de doua bai. Indragostiti de natura, beneficiarii si-au dorit spatii mari, prevazute cu suprafete vitrate pe masura (acestea sunt realizate din pardoseala pana in plafon, valorificand toata inaltimea camerelor), care sa le permita sa se bucure la maximum de imprejurimile absolut superbe. Astfel, in zona bucatariei exista un intreg perete vitrat, care le da sentimentul ca se afla in mijlocul naturii ori de cate ori gatesc sau iau micul dejun. Aici, ca de altfel in toate incaperile, a fost creat un decor ce aminteste de atmosfera romantica a Toscanei. Astfel, s-a apelat la materiale naturale, precum piatra si lemnul, dar si la accente din fier forjat. Piatra a fost folosita atat pentru realizarea pardoselii, cat si pentru placarea decorativa a unui perete. In acesta au fost construite mai multe nise care joaca un dublu rol: estetic si practic (in ele si-au gasit locul frigiderul, precum si alte obiecte necesare intr-un spatiu destinat gatitului). Lemnul se intalneste la mobilier si tamplarie, iar fierul forjat isi face simtita prezenta in amenajare sub forma de accente. Un loc privilegiat il ocupa insula. Aceasta este amplasata in centrul spatiului, iar deasupra ei a fost montata o hota de ultima generatie, al carei design metalizat nu face nota discordanta, ci se integreaza armonios in ansamblu. In apropierea insulei, se afla doua zone demarcate doar prin intermediul mobilierului specific: diningul si un colt destinat relaxarii si savurarii ceaiului, amenajat cu doua fotolii confortabile.  

Atmosfera calma si aerisita
Livingului i s-a alocat, de asemenea, o suprafata impresionanta, care, bineinteles, a fost lasata sa respire in voie. Asa cum era firesc, aici au fost utilizate finisaje mai calde, diferite de cele din bucatarie. Astfel, pentru pardoseala s-a preferat varianta parchetului din lemn masiv, un finisaj ce ofera spatiului caldura si intimitate. In fata geamurilor supradimensionate au fost amplasate strategic o canapea de dimensiuni generoase si foarte confortabila si un fotoliu cu tapiterie din catifea rosie, ce asigura livingului o binevenita pata de culoare. Pentru a avea cat mai multa libertate de miscare, proprietarii, adepti ai principiului less is more, s-au rezumat la obiectele de mobilier strict necesare.
Etajul a fost conceput dupa aceleasi coordonate: spatii generoase, ferestre mari, culori deschise si detalii inspirate din stilul toscan. Dormitorul matrimonial respira un aer rafinat si diafan, gratie finisajelor pastelate folosite pentru amenajarea lui. Mai exact, peretii au fost vopsiti intr-o nuanta delicata de lila, dozata in intensitati diferite, care pune in valoare mobilierul alb si isi gaseste corespondente in mai multe elemente ale decorului (in asternutul de pat, taburetul tapitat etc.). Baia matrimoniala propune aceeasi atmosfera. Ea se remarca prin dimensiunile mari, atipice pentru o astfel de functiune, si prin finisajele de foarte buna calitate, ce dau viata unui cadru plin de romantism. Mixul armonios de alburi, griuri si bejuri, fereastra mare, prin care se poate vedea cerul, mobilierul de factura romantica, toate acestea le asigura proprietarilor un spatiu destinat nu doar ingrijirii corporale, ci mai ales relaxarii si rasfatarii simturilor.      

 

Related posts

Caminul meu: Simplu si natural

Adina Meyers

Sezonul gemurilor

Adina Meyers

Roz și albastru pentru un decor captivant de primăvară

Adina Meyers