Image default
Amenajari apartamente

Amenajare clasică în tonuri deschise și naturale

O renovare completă a unui apartament cu trei camere, marcă a binecunoscutului designer timișorean Corina Săftescu, ne propune un decor în stil clasic reinterpretat, într-o cromatică deschisă și naturală, potrivit stilului personal al beneficiarei.

Situat într-un bloc vechi din centrul Timișoarei, apartamentul cu trei camere aparținea părinților beneficiarei, care, mutându-se la casă, i l-au făcut cadou fiicei lor studente.

Hotărâtă să transforme apartamentul într-un loc care să o reprezinte și să corespundă necesităților ei, tânăra proprietară a apelat la ajutorul designerului de interior Corina Săftescu.

Înțelegând că vechile funcțiuni ale locuinței nu mai erau de actualitate pentru tânăra ce locuia singură, designerul a propus nu doar o redecorare a interiorului, ci și o reconfigurare a spațiilor, prin schimbarea destinației acestora. Astfel, recompartimentarea a vizat realizarea unei zone de zi deschise, în care bucătăria să facă spațiu comun cu livingul, dar și transformarea unuia dintre dormitoare în loc de studiu.

Amenajarea clasică îi aminteşte proprietarei de căminul părintesc

În ceea ce privește decorul, acesta a fost inspirat de stilul de viață și de felul de a fi ale beneficiarei. Deși tânără și foarte activă, aceasta nu și-a dorit o amenajare modernă, ci mai degrabă un loc cald și confortabil, care să-i amintească de căminul părintesc. „Mi-a spus că își dorește un decor care să nu se demodeze ușor, și nu unul strident sau prea încărcat, pe care să simtă nevoia să-l schimbe curând.”

„Am ținut cont de vârsta beneficiarei și am pornit de la o cromatică foarte deschisă și luminoasă, în tonuri de alb și nisipiu, căreia i-am adăugat accente de albastru, turcoaz și bleumarin. În ceea ce privește mobilierul, am ales piese cu design clasic, însă lipsite de opulenţă, într-o cromatică tot deschisă.”

Alegerile făcute au creat un ambient aerisit, tineresc, iar deschiderile realizate între zone au generat un spațiu fluid, fără niciun fel de constrângeri.

„Locul de luat masa l-am folosit ca element de departajare a bucătăriei de living. Delimitarea a fost gândită nu doar la nivel vizual, ci și din punct de vedere funcțional, căci ansamblul a fost cuplat pe verticală cu un veselar.”

Decoraţiunile şi accesoriile dau o notă jucăuşă amenajării clasice

Funcțiunea camerelor s-a raportat la necesitățile proprietarei. Aceasta avea nevoie de o cameră de odihnă și de un spațiu pentru studiu, așa că cele două dormitoare au fost amenajate în consecință. Biroul reunește și rolurile de bibliotecă, loc de lectură sau de discuție, în timp ce dormitorul a fost dotat și cu o mică toaletă pentru machiaj.

Amenajarea a durat aproximativ șase luni, iar nota jucăușă și tinerească a decorului a fost obținută cu ajutorul tablourilor, posterelor colorate, pernuțelor decorative și obiectelor personale.

Foto: Antonio Cioarek

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Săftescu, [email protected], www.cass-design.com

Articole similare

Dantela, un must-have si in decorul interior

casamea.ro

Stilul minimalist – „Less is more!”

casamea.ro

Obiectele inutile pot aglomera si o locuinta mare

casamea.ro

Lasă un comentariu

three × two =