Amenajari case Amenajari Interioare

De la celibatar la familist, de la apartament la casa pe pamant

Matei Ionete are, cu siguranta, o poveste induiosatoare care l-a facut sa isi dea seama ca trebuie sa isi revizuiasca toate planurile legate de viata lui si de achizitiile imobiliare de pana atunci.

Se considera un celibatar convins. In 2006 avea 32 de ani si certitudinea ca nu o sa plece niciodata din apartamentul lui cu doua camere din Drumul Taberei. Nu avea de ce.

“Am cumparat apartamentul acesta cu multi ani in urma. Tocmai pentru ca stiam ca nu are ce sa se schimbe in viata mea incat sa trebuiasca sa ma mut din acest apartament, am investit in el foarte mult, de la finisaje de inalta calitate pana la mobila si accesorii. Ma gandeam atunci ca macar toata munca de reamenajare ar trebui sa stea drept garantie ca nu mai plec niciodata din casa mea.”, povesteste Matei Ionete.

Dar, intr-o zi, a intalnit-o pe Denisa, actualmente doamna Denisa Ionete. S-au cunoscut de Revelion, in prima zi a anului 2007. In 2008, Denisa a ramas insarcinata, iar bucuria ca vor avea un copil a fost mare, dar imediat s-a pus problema locului.

Si-au construit casa fortati de… copii

Planul de acasa nu s-a potrivit cu cel din targ. La primul ecograf, viitorii parinti au aflat ca au nu unul, ci doi copii. “Ne-a stat inima. Ne intrebam: cum te descurci cu… doi? Aveam emotii cu unul, daramite cu doi; cum alergi singur dupa doi in parc? Atunci, chiar la ecograf, am decis ca ne trebuie o casa cu gradina.”, spune Matei.

Aveau un teren in Prelungirea Ghencea, cumparat ca investitie, si cum nu se vanduse inca a decis sa il pastreze. Cateva luni mai tarziu au inceput constructia, iar casa a fost gata in circa un an. Locuinta are o suprafata construita de 280 mp, iar curtea are 1.500 mp. Partea cea mai grea a fost atunci cand copiii s-au nascut, iar casa inca nu era gata. O buna bucata de timp, cei patru au trait tot in apartamentul de doua camere din Drumul Taberei.

Traiul la casa creeaza dependenta

La momentul la care casa a fost finalizata, copiii aveau aproape un an. Era vara, deci era momentul ideal pentru toata lumea sa ne mutam la curte. Acum cand copiii sunt suficient de mari incat sa se joace singuri in curte, parintii se pot bucura de momentele de liniste pentru care si-au construit casa. “Si nu e doar curtea, este intregul confort pe care ti-l ofera o casa mare. Copiii au camera de joaca monitorizata video, iar eu pot sa imi vad linistita de treaba in bucatarie. Chiar daca e urat afara si nu pot iesi, pot sta o zi intreaga in casa fara sa se plictiseasca, pentru ca spatiul este urias. Au locul lor de joaca.”, spune Denisa.

Singurul lucru care poate strica tot acest peisaj este momentul complet nepotrivit din punct de vedere financiar in care au construit casa. “Am construit exact in ultima perioada de boom imobiliar, atunci cand era cat se poate de scump. Imediat dupa ce am terminat noi constructia, preturile au inceput sa scada vertiginos. Daca, construiam acum, cred ca o scoteam la jumatate de pret, iar in conditiile in care numai casa a costat 250.000 euro, am fi facut o afacere. Dar timpul nu poate fi dat inapoi, si chiar daca s-ar putea, nu as schimba nimic.”, conchide Matei Ionete.

Gradina este locul preferat al Denisei. Acolo sta ore intregi cand vremea e buna. Iubeste florile si a angajat un peisagist care sa se ocupe de amenajarea ei. Abia asteapta sa poata planta flori din nou si totul sa fie plin de viata si culoare. E foarte mandra de gradina ei, de aceea a insistat sa publicam macar o fotografie cu gradina plina de flori.

Articol publicat in numarul din martie al revistei Planul Casei Mele.

 

Related posts

Arhitectura urbana

Adina Meyers

Afla care sunt cei mai importanti pasi de urmat pentru a alege scaune potrivite pentru locuinta

Adina Meyers

Idei de amenajare pentru a vă face dormitorul relaxant

Adina Meyers