Poți schimba aspectul livingului cu popularul concept ‘’open space’’. Atât de popular și printre noi, românii, de câțiva ani, conceptul este ales pentru transformarea unui living plictisitor într-unul atrăgător, cu deschidere spre bucătărie.

Dacă și tu vrei să modifici această încăpere oferindu-i o ‘’poartă’’ spre bucătărie, și devenind astfel un open space în care poți socializa cu familia și prietenii în timp ce prepari rețetele voastre preferate, te afli în locul potrivit.

Vom explora împreună zece idei care te vor ajuta să transformi un living open space cu bucătărie într-un loc magic și funcțional.

10 idei de creare a unui open space funcțional și atrăgător

Poți salva articolul sau poți nota ideile care se pretează spațiului tău.

1. Definește zonele cu stil

Separă spațiile folosind covoare și culori diferite pentru pereți. De exemplu, un covor vibrant poate delimita zona de living, în timp ce bucătăria poate beneficia de o culoare caldă pentru pereți.

Acum câțiva ani, am redecorat casa părinților mei și am folosit această tehnică. Rezultatul a fost o tranziție vizuală plăcută și un sentiment de organizare fără a fragmenta spațiul.

2. Optează pentru insulă multifuncțională în bucătărie

Insulele de bucătărie sunt eroii spațiilor deschise. Acestea îți oferă spațiu suplimentar pentru gătit, dar pot funcționa și ca zone de luat masa sau de socializare. Imaginează-ți diminețile petrecute savurând cafeaua, în timp ce pregătești micul dejun alături de familie. Sau cina cu partenerul la lumina lumânărilor.

3. Investește în mobilier modular

Alege mobilier modular care poate fi rearanjat cu ușurință pentru a schimba dinamica spațiului. De exemplu, canapelele modulare pot fi configurate pentru diferite activități, de la vizionarea unui film la petreceri cu prietenii.

4. Iluminarea este un alt punct cheie

Lumina poate transforma un spațiu. Folosește lumini suspendate deasupra insulei de bucătărie și lustre led în zona de living pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare.

În apartamentul meu, am instalat lumini cu intensitate reglabilă, iar diferența a fost remarcabilă. Seara, întregul spațiu capătă o atmosferă intimă și relaxantă.

Accesează www.luminidepoveste.ro și alege corpurile de iluminat preferate din sutele de modele disponibile în diferite forme, dimensiuni și materiale, pentru orice stil de amenajare.

5. Încorporează rafturi deschise

Rafturile deschise sunt o soluție practică și estetică. Acestea pot fi folosite atât în bucătărie pentru a depozita vasele și condimentele, cât și în living pentru a expune cărți și obiecte decorative. Am vizitat recent casa unui prieten care a optat pentru rafturi deschise și am fost impresionat de cât de aerisit și organizat părea totul.

6. Plantele înviorează spațiul

Plantele de interior îmbunătățesc calitatea aerului și adaugă și un element decorativ deosebit. Plasează plante mari în colțurile spațiului deschis pentru a crea un efect de seră sau mici ghivece pe rafturi și mese pentru un plus de culoare.

7. Paleta de culori musai să fie coezivă

Culorile joacă un rol crucial în designul interior. Alege o paletă de culori care să se potrivească în ambele zone pentru a crea un aspect coeziv. În casa mea, am optat pentru tonuri neutre cu accente de albastru, ceea ce a conferit întregului spațiu un aspect modern și elegant, dar și relaxant.

8. Obiecte de artă sau accesorii personale

Arta poate personaliza spațiul tău. La fel și obiectele personale. Agăță tablouri sau fotografii deasupra canapelei sau pe peretele din bucătărie pentru a adăuga un strop de personalitate și culoare.

9. Integrează elemente de sticlă și metal pentru un aer industrial

Utilizează sticla și metalul în designul mobilierului și al accesoriilor pentru a adăuga un aspect sofisticat. În bucătărie, o masă cu blat de sticlă și scaune cu picioare metalice pot crea un efect vizual ușor și aerisit.

10. Spațiile de depozitare inteligente pot fi o altă soluție ideală pentru open space, în special când camerele nu sunt foarte mari

Organizarea este esențială într-un spațiu deschis. Folosește dulapuri verticale încorporate, sertare și soluții de depozitare ascunse pentru a menține ordinea și a maximiza spațiul.

Un open space pe gustul tău. Un spațiu multifuncțional.

Livingul open space poate deveni centrul casei tale, locul unde îți petreci cele mai frumoase momente alături de familie și prieteni. Fiecare dintre aceste zece idei poate transforma un spațiu obișnuit într-un loc de vis, plin de viață și funcționalitate.

Așadar, ia în considerare aceste idei și începe să-ți planifici transformarea. Viitorul tău spațiu de vis te așteaptă!

Related posts

Maison francaise

Adina Meyers

De ce sunt sobele de teracotă încă o alegere populară

Adina Meyers

Scaunul de birou: alegerea scaunului de birou ergonomic potrivit

Adina Meyers