Bucataria este unul dintre cele mai importante spatii dintr-o locuinta. Atunci cand va ocupati de amenajarea sa trebuie sa fiti atenti atat la aspectele functionale, cat si la cele estetice. Din cea de a doua categorie face parte si alegerea culorilor mobilierului.

Culorile si combinatiile de culori revin in forta, chiar si in cazul interioarelor clasice sau traditionale care sunt considerate sobre.

Iata cateva sugestii de unde va puteti inspira inainte de a alege culorile mobilierului de bucatarie.

Un mobilier 100% alb poate parea banal, dar daca stiti cum sa il accesorizezi, bucataria va avea un aspect fresh si primavaratic pe parcursul intregului an. Daca acesta este prevazut cu usi din sticla, puteti vopsi intr-o culoare puternica interiorul sau pentru un look sofisticat si dinamic.

Alegeti rosu si bleu ciel pentru a crea un contrast dragut. Puteti aborda aceste nuante in culoarea peretilor, a mini-perdelelor sau a electrocasnicelor retro.

Din galben si rosu rezulta un contrast puternic, indraznet, potrivit atat pentru stilul retro, cat si pentru cel modern; totul depinde de designul ales pentru mobilier.  

O explozie de culori este creata cu ajutorul verdelui crud si a galbenului deschis, o alaturare poate mult prea stridenta pentru „clasiciˮ. Puteti „calma” putin, daca doriti, atmosfera alegand electrocasnice albe.

Nu va puteti decide asupra culorii mobilierului? Atunci, puteti alege o culoare deschisa pentru rafturile de sus, si una inchisa pentru blat. Viceversa nu este o optiune, deoarece micsoreaza si aglomereaza vizual spatiul. In cazul in care culorile sunt prea sobre, puteti „pipera” ambientul cu o culoare vesela, precum turcoaz sau cu imprimeuri multicolore (ca in cazul unui tapet, de exemplu).

Daca aveti de-a face cu un mobilier afectat de trecerea anilor, cel mai bine il puteti integra intr-o amenajare vintage. Un perete din caramizi este finisajul perfect in acest context.

O combinatie intre modern si traditional face dintr-o bucatarie o amenajare ireprosabila, interesanta. Lemnul de pe perete contrasteaza cat se poate de elegant cu portocaliul modern al mobilierului. Restul finisajelor si accesoriilor sunt minimaliste.

Pentru un look country-chic mozaicul nu trebuie sa lipseasca ca finisaj. Puteti alege culori vii pentru mobilierul de bucatarie iar pentru acel aspect antichizat, exista specialisti care il pot obtine prin diferite tehnici de slefuire.

O bucatarie galben deschis este foarte primitoare. Culorile pastelate sunt extrem de relaxante, si de aceea este recomandat sa pastrati aceeasi linie si in cazul accesoriilor, si sa nu faceti discrepante mari de culoare.

Cum altfel poate fi o bucatarie rustica, daca nu din lemn? Alegeti culoarea dorita, in functie de soiul lemnului de provenienta, si transformati-l intr-un mobilier functional, country-chic.

In galeria foto veti gasi imagini care va pot inspira in alegerea culorilor din bucatarie.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Un mic ghid pentru alegerea mesei de bucatarie ideale – Tine cont de toate sfaturile

Adina Meyers

Trucuri de ingrijire pentru mobilierul din MDF

Adina Meyers

Look modern cu influente montane

Adina Meyers