Atunci cand vine vorba de reamenajarea unei camere, una dintre primele decizii pe care trebuie sa o luam este legata de paleta de culori care va predomina. Din moment ce in ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre stilul minimalist, si cromatica tinde sa fie una monocroma. In acest articol vom discuta mai pe larg despre decorul monocrom, precum si despre motivele pentru care merita sa optezi si tu pentru el.

Decorarea unei incaperi apeland la o cromatica monocroma este cel mai probabil una dintre cele mai usoare modalitati prin care sa aducem eleganta locuintei noastre. Aceasta abordare este una cat se poate de buna. Per total stilul minimalist este o alegere excelenta pentru persoanele care au un apartament de dimensiuni mai mici (dupa cum cel mai probabil stii deja, design-ul minimalist ajuta in creearea impresiei de spatiu, astfel incat camerele sa para mult mai mari decat sunt ele in realitate).

Albul si negrul sunt nuante complementare, mergand de minune impreuna. Ele sunt capabile sa se scoata in evidenta una pe alta si ne permit de asemenea sa adaugam cateva pete de culoare. Stim deja cu totii ca nuantele care predomina in locuinta noastra isi pun semnificativ amprenta asupra starilor noastre. In cazul de fata, ne vom bucura de un sentiment de liniste si relaxare. De asemenea, din moment ce creierul are mult mai putine informatii de procesat, decorul monocrom ne va permite sa ne concentram mai mult asupra lucrurilor care intr-adevar conteaza.

Din moment ce design-ul monocromatic are un efect relaxant asupra noastra, acest stil este folosit in spatiile in care avem nevoie de un plus de calm si liniste, precum e cazul dormitorului. Desigur, asta nu inseamna ca ne vom limita doar asupra sa. La fel de mine albul si negrul pot fi integrate fara probleme in spatiul dedicat biroului (daca lucram de acasa), sufragerie, bucatarie si chiar baie.

Din moment ce umbrele din interior tind sa se completeze perfect, una dintre cele mai usoare si mai ieftine metode prin care putem adauga mai mult interes vizual in incapere este prin intermediul texturilor si modelelor.

In cazul stilului minimalist, asadar si in ceea ce priveste decorul monocrom, trebuie sa avem in vedere si obiectele de mobilier pe care trebuie sa le alegem, respectiv amplasarea lor. Mobila este recomandat sa fie una din materiale naturale, precum si una care sa aiba linii simple si „curate”.

Nu trebuie sa uitam nici de rolul foarte important pe care il joaca lumina in toata aceasta ecuatie. E bine sa ne asiguram ca locuinta noastra se bucura de suficient de multa lumina naturala, iar atunci cand acest lucru nu este posibil, sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a compensa prin intermediul corpurilor de iluminat. In functie de rolul pe care il are fiecare incapere o sa alegem intre corpurile de iluminat care ofera lumina calda (de preferat in cazul dormitoarelor si sufrageriilor) si corpurile de iluminat care ofera lumina rece (ideale pentru hol sau bai).

 

Related posts

Cum alegi adezivul potrivit pentru gresie și faianță? 2 sfaturi utile 

Adina Meyers

Care sunt cele mai folosite stiluri de amenajare a locuintei

Adina Meyers

Faianta pictata pentru o bucatarie unica

Adina Meyers