Fiecare proiect de amenajare semnat de Anda Roman reprezintă un veritabil statement de artă, pentru că reuşeşte într-un mod admirabil să aducă la numitor comun funcţionalitatea, tradiţia, inovaţia, confortul şi personalitatea. În acest caz, Anda a transformat un apartament de 150 de metri pătraţi, cu o arhitectură minimalistă, într-o pânză imaginară, pe care „a pictat” zone nocturne şi diurne, în care albul a căpătat valenţe diferite.

Coerentă şi consecventă, cu un stil care îi poate purta cu uşurinţă numele, Anda Roman ocupă un loc important în designul contemporan românesc. Nu se repetă niciodată în proiectele sale, aduce de fiecare dată în prim-plan utilitatea materialelor naturale, respectă şi valorifică prin restaurare şi recondiţionare obiectele vechi de excepţie şi adaugă lumină artistică prin asocieri inedite de materiale, obiecte de decor sau mobilier. Rezultatul este însă acelaşi. De fiecare dată, interioarele sale emană o personalitate distinctă, sunt unice, „altfel” în adevăratul sens al cuvântului!

În acest proiect a operat mici schimbări la nivelul arhitecturii apartamentului, din dorinţa de a fluidiza spaţiul şi de a obţine o bucătărie deschisă, care să comunice cu livingul şi diningul.

Spaţiul este împărţit în două: o zonă comună (livingul, o baie de serviciu şi bucătăria) şi zona dormitoarelor (prevăzute cu băi şi un dressing). 

S-a dorit o locuinţă aerisită, caldă, eterică, în care predomină culorile deschise. Astfel, începe „povestea lui Alb”, ce poate fi fundal, potenţiator de culoare, textură, simţ tactil, profunzime, lumină. Stilul este unul eclectic, în care vechiul şi noul se pun în valoare reciproc. 

Citiți restul articolului pe www.revistacaminul.ro!

Related posts

Chiar ai nevoie de o hota? Vezi care sunt avantajele pe care ti le ofera si cum o alegi pe cea mai buna

Adina Meyers

Cum să amenajezi un bar chiar la tine acasă

Adina Meyers

Tefal Ingenio – Ingenios de schimbător

Adina Meyers