Pentru o bucatarie, chiuveta este foarte importanta, iar asta pentru ca practic o sa avem treaba cu ea de cateva ori bune pe zi. Este asadar de inteles de ce e bine sa ne asiguram ca am luat cea mai buna decizie atunci cand vine vorba de alegerea sa. Pentru multe persoane poate parea ceva banal cumpararea unei chiuveta, crezand ca orice model de pe piata este bun. Dar lucrurile nu stau chiar asa, ceea ce va putea fi observat in randurile urmatoare, in care vom incerca sa iti oferim sfaturi care sa te ajute sa alegi o chiuveta pentru bucatarie de calitate, care sa fie capabila sa te ajute intr-un numar cat mai mare de situatii.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unei chiuvete? Primul lucru pe care tu il vei face este sa te uiti la care este tipul montajului. Aici trebuie mentionat faptul ca avem trei tipuri principale de montaj pentru o chiuveta, iar asa  cum cel mai probabil ti-ai dat deja seama, fiecare vine cu avantajele si dezavantajele sale.

Primul tip de montaj este cel pe blat, care reprezinta practic cea mai simpla solutie atunci cand vine vorba de montarea chiuvetei. Ca dezavantaj aici am putea mentiona greutate curatarii zonei in care marginile acopera blatul. Urmatorul tip de montaj este cel sub blat, iar acesta presupune montarea chiuvetei sub blatul bucatariei, lucru care nu va realiza o izolare suficient de buna pentru a impiedica infiltrarile de apa accidentale. Cel din urma tip de montaj este cel care presupune crearea unui corp comun cu mobila (nu mai este o solutie de actualitate, datorita dezavantajelor oferite).

Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului de montaj pentru care vrei sa optezi, e timpul sa te hotarasti si asupra dimensiunilor pe care vrei sa le aiba chiuveta. Aici lucrurile tind sa devina putin mai dificile, in sensul ca cel mai probabil nu vei gasi un model care sa aiba exact dimensiunile potrivite pentru blatul tau. Asadar, nu de putine ori singura solutie pe care o vei avea la dispozitie este sa faci un blat pe comanda care sa se plieze perfect pe dimensiunile chiuvetei pe care tu ai pus ochii.

Un alt aspect important este legat de materialul din care este construita chiuveta. Si aici avem de ales tot dintre trei optiuni. Primul material spre care tu iti poti indrepta atentia este metalul, mai exact fiind vorba de inox. Acesta are avantajul ca nu rugineste in timp, dar si ca are proprietati antiseptice, antifungice si anticorozive. Nici nu este de mirare de ce majoritatea opteaza pentru ele.

In cazul in care pentru tine conteaza foarte mult aspectul, deci vrei ca in bucatarie sa ai o chiuveta mai deosebita, atunci o sa optezi pentru un model din compozit, care vine cu un aspect placut fara insa a ne face sa scoatem din buzunar o suma foarte mare de bani. Si acest material este unul usor de curatat, precum si rezistent la zgarieturi si socuri mecanice.

Un ultim material pentru care tu poti opta este sticla. Chiuvetele din sticla puncteaza cel mai mult la capitolul aspect. Nu trebuie sa iti faci griji asupra rezistentei unei astfel de chiuvete, iar asta pentru ca sticla este una tratata si special creata pentru a oferi rezistenta la socuri si lovituri.

Related posts

Black Friday la mobilierul ELVILA cu reduceri de pana la 70%

Adina Meyers

Transformă-ți locuința într-o galerie de artă cu Pictura pe Numere

Adina Meyers

Stilul minimalist – „Less is more!”

Adina Meyers