Sărbătorile de Paști, ca de altfel toate sărbătorile, reprezintă un prilej de bucurie al revederii cu cei dragi. Dacă în acest an locul de întâlnire va fi la tine acasă va trebui să te pregătești. Pe lângă prepararea meniului tradițional – drob, cozonac, pască, ouă roșii, friptură de miel – este nevoie să te ocupi și de decorarea locuinței tale.

Fiind vorba despre Paști, două elemente vor fi nelipsite: ouăle colorate și iepurașii. Așadar, poți începe amenajarea chiar de la acestea. Pe piață există foarte multe modele de ouă decorative. Dar dacă dorești ceva cu adevărat special te poți ocupa chiar tu de confecționarea lor.

Ai posibilitatea, de exemplu, de a achiziționa de la magazinele art&hobby ouă din diverse materiale: polistiren, lemn etc. Acestea nu au niciun fel de model și sunt special create pentru cei care doresc să realizeze lucruri originale. Cu ajutorul unor culori acrilice, pe care le poți combina cum vrei tu, vei obține decorațiuni deosebite. Poți achiziționa, deasemenea, diverse șervețele pe care să le folosești pentru tehnica șervețelului. Astfel, poți avea ouă cu diverse imagini – natură, animale, orașe etc. Deși această tehnică este una un pic mai costisitoare (ai nevoie să cumperi și niște adezivi speciali), dar și mai migăloasă, rezultatele vor fi unele spectaculoase. Pentru a adăuga un plus de stălucire acestor obiecte, nu uita să iei și niște sclipici sau niște pietricele pe care să le aplici la final.

În ceea ce privește confecționarea iepurașilor poți apela la origami sau la quilling. Pentru origami – tehnică japoneză străveche de împăturire a hârtiei – nu ai nevoie decât de niște foi de hârtie și de puțină îndemânare. Pe internet poți găsi mai multe modele, unele mai simple, altele mai complicate. Totul depinde de preferințele tale. Quilling-ul este ceva mai simplu decât origami deoarece presupune confecționarea unor rotocoale din fâșii de hârtie și lipirea lor pentru a crea diverse imagini. Ca să îți fie și mai simplu poți decupa dintr-un carton ceva mai rezistent tiparul unui iepuraș pe care mai apoi să adaugi inelele din hârtie.

Dacă dorești să le oferi invitaților tăi un cadou poți realiza, utilizând tehnica origami, cutiuțe surpriză în care să adaugi câteva bomboane. Cu siguranță cei dragi se vor bucura foarte mult de darurile primite.

Atât materialele pentru origami, cât și cele pentru quilling se găsesc în magazinele art&hobby.

Ce mai poți face pentru un decor de Paști? Să împăturești șervețelele în formă de iepuraș. Acest lucru va oferi un plus de eleganță întregului eveniment.

Mai există niște lucruri care nu trebuie să lipsească sub nicio formă atunci când ne referim la decorațiunile pentru această sărbătoare. Este vorba despre aranjamentele florale. Chiar și pe acestea le poți realiza tot tu. Ai nevoie doar de florile tale preferate, de niște recipiente în care să le așezi și de câteva pietricele sau panglici pentru decorarea lor. Astfel, vei obține niște buchete pline de personalitate. Florile pot reprezenta „pata de culoareˮ a evenimentului. Așadar, dacă optezi pentru un stil de decorare clasic, poți alege flori în diverse culori. În cazul în care alegi, de exemplu, să folosești o față de masă colorată sau o veselă modernă este indicat ca buchetele să fie albe. Astfel, fiecare element va fi pus în valoare.

Prin urmare, indiferent de stilul de decorare pentru care optezi (clasic, modern, vintage etc.) nu uita ca este indicat sa îmbini armonios culorile. Pentru un efect sigur, îți recomandăm să folosești nuanțele pastel.

Atunci când te ocupi chiar tu de confecționarea elementelor decorative tot evenimentul capătă o importanță aparte, iar musafirii tăi se vor simți ca acasă. Așadar, orice idee este binevenită.

       

 

Related posts

Lemn natur şi accente tonice

Adina Meyers

Transformarea unei case de la mijlocul secolului trecut

Adina Meyers

Look îndrăzneţ şi idei inovatoare

Adina Meyers