Stilul scandinav a atins apogeul in perioada anilor 1950 si are toate sansele sa revina in actualitate cu atat mai mult cu cat designerii va asigura ca are sanse putine sa se demodeze in timp.

Acest stil de amenajare a interioarelor este dictat de liniile netede si paleta de culori neutre care dau un plus de eleganta interiorului. Acest mod de amenajare este specific caselor din Suedia, Norvegia si Danemarca unde iernile lungi si lumina naturala putina i-au determinat pe proprietari sa conceapa interioare finisate si aerisite care dau voie razelor solare sa patrunda in casa. In plus, mobila si decoratiunile sunt, in cea mai mare parte albe sau argintii pentru a crea un plus de luminozitate.  Paleta coloristica specific scandinava se rezuma la culorile de baza: alb, de la ecru la alb stralucitor, nuante de bej, nuante deschise de lemn natural si albastru deschis.

Stilul scandinav include, ca detalii arhitecturale, ferestre cu parti de vitraliu si tavane inalte, totul pentru o casa deschisa sa primeasca lumina si natura in interiorul ei.  

Un astfel de interior se va potrivi perfect cu un peisaj de iarna iar vara va va ajuta sa aveti propriul univers “inghetat” cel putin din punct de vedere cromatic. In plus, bumbacul si panza sunt cele mai folosite materiale in interiorul de tip scandinav.

Articole similare

Tuse toscane subtile pe un fundal alb intr-o casa din Italia

Adina Meyers

Cum poti să iti amenajezi locuinta in stil nordic

Adina Meyers

Cabana frumoasa si ieftina

Adina Meyers