Home LifeStyle Practic

Cum se curăţă eficient tastatura laptopului?

Tastatura laptopului este cea mai expusă componentă a acestuia. De multe ori praful, scamele și murdăria duc la blocarea tastelor. Curățarea periodică a tastaturii prelungește durata de viață a acesteia și a laptopului.

Tastatura este mai murdară decât colacul de toaletă

Petrecem ore în întregi tastând, strănutăm, tuşim şi uneori mâncăm pe ea. Chiar dacă ştergem la suprafaţă, oamenii de ştiinţă spun că bacteriile se strâng între taste şi se înmulţesc pentru că au constant de mâncare.

Pe colacul de toaletă trăiesc în jur de 50 de bacterii pe centimetru pătrat. Cu mult mai puţin decât o tastatură, în special una care este folosită de mai multe persoane. Un studiu australian a descoperit că pe birouri sunt de 400 de ori mai multe bacterii decât pe un colac de toaletă. Unele dintre ele chiar rezistente la medicamente. Specialiştii ne recomandă să ne şi spălăm pe mâini de fiecare dată când folosim tastatura altcuiva.

Iată câteva metode sigure de a curăța tastatura!

Curăţarea tastaturii laptopului cu ajutorul aerului comprimat

Presiunea aerului scoate praful și gunoaiele acumulate pe lângă și sub taste. Această metodă este recomandată doar pentru laptopuri cu tastaturi mai rigide. Unele laptopuri au taste atât de sensibile încât atunci când aplicați aerul comprimat se pot desprinde.

Curăţarea tastaturii laptopului cu o perie şi lavetă

Curățarea tastaturii cu o perie și lavetă este o metodă sigură pentru toate tipurile de tastaturi, dacă dețineți o perie specială.

Metoda de curăţare prin demontarea tastaturii

Pentru a aplica această metodă aveți nevoie de răbdare. Va trebui să demontați tastatura și să curățați contactele. Pentru a scoate tastele veți avea nevoie de o șurubelniță foarte subțire. Nu este necesar să forțați tastele, acestea au cleme speciale ce pot fi desfăcute.

Related posts

EGO – ” Selectia lui Karl Lagerfeld exclusiv pentru Rosenthal”

Adina Meyers

Florile și proiectele de bricolaj

Adina Meyers

Cum sa iti pregatesti casa de sosirea musafirilor in timpul sezonului cald

Adina Meyers