LifeStyle Retete

Cum pregătești pieptul de rață corect, pas cu pas

Având în vedere că nu este un preparat pe care sî îl gătești zilnic, pot exista multe nelămuriri.

Cheia gătirii corecte stă în faptul că el trebuie fasonat, aranjat, crestat într-un anumit fel care permite rumenirea potrivită a cărnii.

– Pieptul de rață nu trebuie gătit imediat după ce l-ai scos din frigider. Trebuie să te asiguri că bucățile de carne au stat la temperatura camerei măcar o oră înainte de a fi gătite.

– Pieptul de rață nu trebuie să fie ud.

– Șterge bucățile de carne cu o hârtie absorbantă înainte de a începe fasonarea și crestarea.

– Fasonează cu atenție carnea. Excesul de grăsime trebuie indepărtat.

– Înainte de a-l prăji, crestează pieptul de rață folosind un cuțit cu o lamă cât mai subțire. Trebuie crestat pe partea cu pielea, până aproape de stratul de carne. În felul acesta, grăsimea se va topi în tigaie, iar carnea va deveni crocantă și cu un aspect apetisant.

– După ce ai pregătit pieptul de rață, încinge tigaia foarte bine. Întoarce pieptul de rață folosind un clește special, fără să înțepi carnea. Lasă carnea să se prăjească pe ambele părți pentru 5-7 minute.

– În acest timp încălzește cuptorul la 180-200 de grade. După ce ai prăjit bucățile de carne, pune-le cu pielea în sus într-o tavă curată, fără ulei și tapetată cu hârtie de copt. Introdu tava în cuptor pentru zece minute.

Rețetă: Piept de rață cu polenta și sos de prune maturate în coniac

Ingrediente:

Piept de rață 300 g
Mălai 100 g
Lapte fiert 100 ml
Smântână 100 ml
Prune maturate 60 g în coniac 10 g
Zahăr 50 g

Mod de preparare:

Pieptul de rață se prăjește pe ambele părți în tigaie la foc mediu. Mălaiul se pune la fiert cu lapte și smântână la foc mic, amestecând treptat. Prunele se fierb în coniac până iau foc, după care se adaugă unt pentru a obține un sos cremos. De servit lângă un pahar de vin roșu.

Related posts

Cum scapi în mod natural de mătreață

Adina Meyers

Super bonus la Publicwin pana la 2.500 RON

Adina Meyers

Sugestie de weekend: Cascada Bigăr, o minune a naturii -FOTO

Adina Meyers