Home Practic

Cum să îi prelungești durata de viață bateriei auto. Recomandările mecanicilor

Bateria auto poate avea o durată de viață de până la 5 ani. Fiind componenta esențială de care mașina are nevoie pentru a funcționa într-un mod optim este important ca întreținerea și verificarea bateriei să fie făcută regulat, în special în anotimpurile friguroase.

Ponturi ca să prelungești durata de viață a bateriei mașinii tale

1.Verifică nivelul de acid al bateriei

Trebuie verifici din când în când nivelul de acid al bateriei. Dacă acesta este foarte scăzut, trebuie folosești apa distilata să completezi și îl aduci la nivelul potrivit pentru funcționarea bateriei.

2.Evită plimbările scurte și dese

Un alt obicei bun crești durata de viață a acumulatorului este eviți călătoriile scurte și dese, mai ales în anotimpul rece. Electricienii avertizează , pentru a încarca la nivel optim un acumulator auto, trebuie călătorești o distanță suficient de mare astfel încât bateria își poate face treaba așa cum trebuie.

 3.Nu folosi prea multe echipamente electrice atunci când motorul este pornit

Atunci când motorul este pornit, mecanicii nu recomandă  folosești numeroase echipamente electrice, pentru acesta se suprasolicită. Astfel, nu porni în același timp, la nivel maximum, aerul condiționat, radio-ul și alte astfel de echipamente care consumă energia motorului. Toate acestea pot scurta durata de viață a bateriei și pot descarcă acumulatorul în doar câteva ore.

4. Ține bateria curată

Pe măsură ce trece timpul, praful și murdăria acumulate duc la coroziunea cablurilor și durata de viață a acumulatorului scade. eviți acest lucru se întâmple, curață bornele bateriei cu o perie de sârmă periodic.

5.Deconectează bateria

Este indicat deconectezi acumulatorul mașinii, dacă vehiculul nu este folosit o lungă perioadă de timp, pentru asta împiedică orice scurgere de energie. Prin urmare, atunci când nu folosești mașină pentru o perioada lunga de timp, acumulatorul poate fi afectat și se poate descarcă de tot.

Related posts

Miele provoacă bucătarii creativi cu noua gamă SmartLine

Adina Meyers

Start la programul ”Casa Verde”: românii pot depune dosarele începând cu 10 octombrie

Adina Meyers

Cum să îţi organizezi mai bine lucrurile acasă

Adina Meyers