Home

Cum scapi de tapetul demodat

A venit vremea sa schimbi infatisarea casei si primul lucru la care te gandesti este, probabil, sa renunti la tapet, in cazul in care ai facut alegerea de a decora cu el inainte. Vestea buna este ca nu ai nevoie de o echipa intreaga si costisitoare pentru a-l da jos, ci poti face asta si singur/a urmand cateva recomandari.

Citeste si: Cum alegi tapetul potrivit pentru casa ta

1. Pregatirea zonei – pune la baza peretilor cu tapet o panza uscata sau hartii poroase. Scoate de pe peretii cu tapet intrerupatoarele si prizele si opreste curentul in camera.

2. Cresteaza tapetul din loc in loc. Este important sa faci asta de la inceput pe toata suprafata, ca sa iti fie mai usor ulterior sa dezlipesti tapetul.

Citesti si: Invata cum sa aplici singura tapetul

3. Prepara o solutie din apa fierbinte si balsam de rufe. Nu amesteca mult, pentru ca esential este ca apa sa fie fierbinte cand o vei pulveriza pe perete. Intr-un recipient cu pulverizator pune solutia preparata, umezeste zone mici de tapet si lasa-le putin pentru a permite apei cu balsam sa fie absorbita prin crestaturile realizate mai devreme. Apuca tapetul de la baza si trage de jos in sus fasii. In punctele mai dificile foloseste un cutit subtire pentru a desprinde tapetul de pe perete.

Citesti si: 8 tipuri de tapet pentru toate gusturile

4. Fa o noua solutie dintr-o lingura de detergent de vase si apa foarte fierbinte. Inmoaie in ea un burete usor abraziv si spala peretii pana cand si ultima urma de adeziv sau de tapet este indepartata.

5. La final sterge peretele inca o data cu apa si apoi cu un prosop uscat.  

Related posts

Proiecte de bricolaj pentru casa ta

Adina Meyers

Fii creativ: ce poți face din paleții reciclați

Adina Meyers

Festivalul de filme drive-in ajunge pe litoral din acest weekend. Program complet

Adina Meyers