LifeStyle

Cum scapam de mirosul de tutun din casa

Unul din mirosurile pregnante care raman intr-o casa este cel al fumului de tigara.

Fie ca sunteti fumator, ori ati avut un musafir care a fumat in interiorul casei stiti cat de greu este de scos acest miros. Mai ales ca ramane impregnat in mobilier, perdele, imbracaminte si uneori chiar si pe pereti.

Curatenia necesara depinde de cat timp a fost fumatorul in proprietate si de cat de des au fumat.

Am detaliat cativa pasi simpli si am evidentiat produsele si instrumentele care va pot ajuta.

10 pasi pentru a scapa de mirosul de tutun

Pasul 1: Incepeti prin aruncarea oricaror obiecte legate de fumat

Orice obiect care contine mucul de tigara va pastra mirosul ofensator. Incepeti prin aruncarea oricaror scrumiere, mucuri de tigari, pachete si brichete.

Pasul 2: Deschideti toate ferestrele din casa

Un inceput rapid pentru a scapa de mirosul impregnat in mobilierul casei este sa deschizi imediat toate ferestrele. Este important sa le deschideti inainte de a incepe curatarea. Asadar daca veti avea aerisit spatiul  puteti utiliza produse de curatare dure.

Pasul 3: Cresteti circulatia aerului

Folositi doua ventilatoare pentru a stimula circulatia aerului si a accelera eliminarea mirosului. Folositi un ventilator pentru a impinge aerul din camera. Asezati-l pe celalalt langa o fereastra sau o usa pentru a elimina aerul invechit.

Pasul 4: Curatati toate suprafetele dure

Faceti un amestec 50/50 de apa fierbinte si otet alb. Folositi o sticla de pulverizare si cateva carpe pentru a sterge toate suprafetele dure Folositi un mop si o galeata pentru a curata podeaua cu acelasi amestec de apa si otet.

Pasul 5: Utilizati produse de curatare mai robuste pe tavan si pereti

O metoda incercata si testata pentru a scapa de mirosul de fum din tavanele si peretii casei este utilizarea amoniacului. Faceti un amestec de 0,5 din cana de amoniac, 0,5 cani bicarbonat de sodiu, 0,25 otet alb si 3L de apa fierbinte. Folositi un stalp de extensie sau o scara pentru a ajunge in locuri inalte in siguranta pentru a sterge orice pata galbena.

Pasul 6: Curatati covoarele si suprafetele acoperite cu tesaturi

Bicarbonatul de sodiu este un produs de curatare la indemana, deoarece poate neutraliza moleculele de miros. Presara-l pe covoare si suprafete din tesaturi si lasa-l cateva zile. Apoi aspirati si, daca este necesar, curatati covorul cu abur.

Pasul 7: Spalati in masina tesaturile

Spalati:

  • husele de perna,
  • perdele,
  • fete de perna,
  • fete pentru canapele

Optati pentru un ciclu de spalare cu 0,5 cani de otet alb si apoi un al doilea ciclu cu detergentul obisnuit. Lasati-le sa se usuce afara pana cand casa este curata.

Pasul 8: Inlocuiti filtrele de aer conditionat si curatati conductele aparatului

Inlocuiti orice filtre care ar putea avea molecule de miros acumulate. De asemenea, ati putea lua in considerare utilizarea unui carbune (carbune activ) sau a unui filtru HEPA pentru a elimina mirosurile. Verificati toate conductele de aer si indepartati orice blocaje sau praf care ar putea avea reziduuri de fum in ele.

Pasul 9: Folositi un purificator de aer

Un purificator de aer este o masura suplimentara care poate curata aerul. Investiti intr-unul care are un filtru HEPA pentru a ajuta in continuare la eliminarea mirosurilor.

Pasul 10: Utilizati un generator de ozon pentru o curatare mai profunda

Un generator de ozon este o arma secreta pentru a elimina complet mirosurile grele. Daca este utilizat corect, generatorul va poate scapa de toate moleculele de fum oxidandu-le.

Related posts

Luana Ibacka sustine atelierul „Esenta tineretii si frumusetii feminine”, in weekend, in Bucuresti

Adina Meyers

Programul complet al Astra Film Festival 2018 și bilete la toate evenimentele sunt disponibile online

Adina Meyers

Crema de iaurt cu capsune si inimioare de zahar

Adina Meyers