LifeStyle Retete

Desert cu gust de toamna: Tarta de pere cu migdale

Cel mai bogat si roditor sezon a sosit si a pregatit pentru tine cele mai aromate fructe! Fie ca vrei sa le consumi in stare naturala, ori sub forma unui desert delicios, acestea sunt perfecte pentru dupa-amiezile de toamna tarzii cand natura pare sa isi schimbe vesmantul in culori ruginii.

Noi iti propunem sa iti indulcesti clipele alaturi de prieteni cu un desert care te va face sa simti mirosul si aroma fructelor de sezon: Tarta de pere aromate cu migdale.

Ingrediente:

– 125 gr. unt Koliba

– 2 oua

– 3 linguri gem de caise

– 300 ml vin alb

– 200 gr. migdale fara coaja

– 4 pere curatate

– 225 gr. zahar

– 370 gr. aluat de tarta congelat

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 170̊ Celsius. Punem intr-o tava rotunda aluatul pentru tarta si il lasam la rece timp de 15 min. Apoi introducem tava la cuptor pentru 20-25 min. pentru ca aluatul sa se coaca. Intre timp, pregatim perele, pe care le punem pe foc un vas in care am adaugat 300 ml apa, 75 gr. zahar si vinul. Le lasam sa fiarba timp de 25 min., pana cand fructele s-au inmuiat. Urmatorul pas este sa feliem perele, indepartand mijlocul cu seminte. Batem untul Koliba impreuna cu ouale si zaharul ramas, peste care adaugam migdalele maruntite intr-un robot de bucatarie. Asezam acest aluat in coaja de tarta, apoi ornam cu feliile de pere. Tarta este aproape gata, tot ce trebuie sa mai facem este sa o introducem la cuptor pentru inca 30 min., pana cand amestecul de migdale se rumeneste, timp in care vom incalzi usor gemul de caise cu care vom unge tarta la 5 min. dupa ce aceasta a fost scoasa din cuptor.

Simte gustul aromat al deserturilor de toamna alaturi de Koliba!

Related posts

Începe CONSTRUCT – AMBIENT EXPO – o manifestare de top pentru domeniul construcţiilor și amenajărilor interioare

Adina Meyers

Elis Pavaje, liderul pieței pavajelor din România, aniversează 25 de ani de activitate

Adina Meyers

Chicca Ristorante in Bucarest, primul restaurant din Romania inclus in ghidul Jeunes Restaurateurs d’Europe

Adina Meyers