Bucătăria este o încăpere importantă a casei, unde familia se adună pentru a prepara mâncăruri gustoase și pentru a petrece timp împreună într-un mediu relaxant. Astfel, modul în care o amenajezi contează enorm, atât din punct de vedere estetic, cât și utilitar.

 

Trebuie să ai în vedere cât de numeroasă este familia ta, dacă obișnuiești să gătești mult și, mai ales, dacă vrei te bucuri de lumină naturală. În acest mod, îți vei da seama dacă ai nevoie de o masă mare, de multe dulapuri de depozitare sau de surse artificiale de iluminare.

 

În acest articol, vei afla care sunt cele mai populare trenduri în materie de design interior și cum să îți amenajezi bucătăria în funcție de acestea:

 

  1. Bucătăria minimalistă

 

Stilul minimalist pune accent pe spațiu, lumină și obiecte decorative, pentru a da impresia unei încăperi aerisite, unde totul are un rost și nimic nu este în plus. Este funcțional și evidențiază doar lucrurile esențiale.

 

Pentru a obține un astfel de decor, trebuie să alegi o cromatică care să includă nuanțe neutre, precum gri și pasteluri. Poți folosi accente de culoare în anumite locuri, dar obiectele casnice trebuie să fie în aceleași tonuri neutre. Dacă vrei să te inspiri sau știi deja ce îți trebuie, poți opta pentru chiuvete de bucătărie de calitate de la SensoDays, care se vor potrivi de minune în bucătăria ta.

 

În plus, trebuie să devii și o persoană foarte organizată. Pe rafturile la vedere sunt expuse doar lucrurile absolut necesare, restul rămânând în dulapurile închise.

 

  1. Bucătăria modernă

 

Bucătăriile moderne nu trebuie să fie plictisitoare. În acest sens, ai la dispoziție multe elemente pe care le poți combina după bunul plac, de la faianța colorată și materialele naturale la electrocasnicele și sistemele de instalații ieșite din comun.

 

Pentru amenajarea unei bucătării moderne poți folosi oțelul inoxidabil. Este ușor de încorporat, deoarece multe aparate au în compoziție acest material și are avantajul că nu este greu de curățat.

 

Mai poți adăuga o masă de marmură ca element contemporan. Aceasta va impresiona orice invitat, dar trebuie să o îngrijești cu atenție. Are o suprafață poroasă și trebuie curățată imediat ce ai vărsat ceva pe ea.

 

Mai poți crea un spațiu chic și cu ajutorul instalațiilor de lumină. Poți folosi un candelabru sau mai multe lustre cu fir lung, care să atârne deasupra mesei din bucătărie.

 

  1. Bucătăria tradițională

 

Stilul tradițional aduce în prim plan elementele naturale și liniile curbe, care creează o atmosferă primitoare. Într-o astfel de bucătărie, te poți juca cu nuanțele dulapurilor, ale ușilor și ale mesei pentru a obține un aspect unitar, cu un contrast între culorile puternice și cele șterse.

 

Astfel, vei putea expune colecțiile de farfurii, căni și bibelouri sau alte lucruri de valoare. Ca totul să fie cât mai la vedere, se folosesc dulapurile cu uși transparente, prin care poți admira tot ceea ce deține proprietarul.

 

De asemenea, sunt ideale piesele unicat. Spre exemplu, o masă din lemn, de culoare închisă, pe care au fost gravate simboluri sau o faianță cu un model ieșit din comun, poate chiar pictat manual, ar atrage atenția chiar și celor mai pretențioși oaspeți.

 

Este important ca, pentru amenajarea bucătăriei, să ții cont de designul întregii case. Astfel, dacă alegi un stil modern pentru locuință, ai grijă să aduci aceleași elemente și în spațiul în care gătești.

 

Related posts

Albul este mereu la modă

Adina Meyers

Apartament modern chic

Adina Meyers

Trucuri care fac un dormitor sa arate ca o camera luxoasa de hotel

Adina Meyers