Amenajari Interioare

Unde este cel mai recomandat să montezi chiuveta în bucătărie?

Mai mult ca oricând, amenajarea bucătăriei este la fel de importantă precum amenajarea celorlalte încăperi. Chiar dacă nu servim masa în bucătărie, ci doar pregătim mesele aici, tot ne dorim să obținăm o amenajare estetică și o atmosferă calmă, caldă și primitoare. Amenajarea atentă a bucătăriei cu atât mai mult contează dacă servim masa aici alături de membrii familiei și alături de toți cei dragi și dacă avem rutine specifice, cum ar fi pregătirea și servirea ceaiului sau a cafelei. Iată că amplasarea chiuvetei contează foarte mult dacă ne dorim o bucătărie primitoare și confortabilă. 

Chiuvetă montată sub fereastră

Nu degeaba, în trecut, chiuvetele se montau sub o fereastră pentru ca persoana care spăla vasele să beneficieze de o priveliște frumoasă. În continuare, dacă aveți norocul de a avea o bucătărie cu vedere spre o priveliște încântătoare, luați în considerare montarea chiuvetei pentru a vă bucura de priveliștea plăcută. Totuși, dacă nu doriți să reconfigurați instalațiile sanitare existente, puteți verifica modelele noi de chiuvete colț bucătărie pentru a alege o chiuvetă nouă, cu aspect modern, care să se potrivească cu amenajarea pe care o doriți. 

Iluminați chiuveta

Nu mai este niciun secret că cele mai practice și estetice bucătării încorporează o cantitate cât mai mare de lumină naturală, iar acest lucru este valabil mai ales în zona chiuvetei.

Lumina naturală de la ferestre sau de la un luminator instalat deasupra chiuvetei este minunată în timpul zilei, dar la lăsarea serii, asigurați-vă că zona chiuvetei este foarte bine luminată.

Luminatoarele și pereții de sticlă asigură o lumină naturală uimitoare și o priveliște minunată ziua, dar se transformă în găuri negre noaptea.

Bucătăriile trebuie, în general, să dispună de mai multe corpuri de iluminat. Benzile LED, de exemplu, dar și spoturile sau corpurile de iluminat tip reflectoare sunt cele mai practice, deoarece acoperă zone foarte solicitate, precum zona de pregătire a meselor, plita și chiuveta.

Iluminarea cu atât mai mult este necesară dacă vă gândiți să optați pentru chiuvete granit bucătărie, care sunt foarte estetice, iar iluminarea potrivită le va evidenția.

În general, cu cât mai multă lumină există în bucătărie, cu atât bucătăria este mai atrăgătoare și capătă mai mult caracter.

Montați chiuveta lângă mașina de spălat vase

Majoritatea persoanelor apreciază mai mult funcționalitatea în bucătărie, fiind dispuse să compromită aspectul. Prin urmare, foarte mulți oameni preferă ca mașina de spălat vase să fie cât mai aproape de chiuvetă.

Astfel, va fi mai ușor să încărcați mașina de spălat vase, deoarece puteți pur și simplu să răzuiți sau să clătiți farfuriile în chiuvetă înainte de a le pune în mașina de spălat vase.

Dacă obișnuiți să depozitați vasele în chiuvetă în timp ce gătiți, cu atât mai util va fi ca chiuveta să fie în apropiere de mașina de spălat vase. 

Optați pentru chiuvete multiple

Dacă dispuneți de o bucătărie suficient de mare și sunteți un bucătăr pasionat, atunci luați în considerare ideea unei chiuvete cu două cuve sau montarea a două chiuvete.
Chiuveta cu două cuve este populară pentru estetica sa luxoasă, însă principalele avantaje ale unui design dublu este spațiul pentru separarea articolelor, fie că este vorba de vase curate și murdare, articole grele și fragile sau pregătirea alimentelor.

Totuși, va fi necesar să vă gândiți la designul dulapurilor de sub chiuvetă într-un stadiu incipient, deoarece chiuveta cu două cuve este, de obicei, mai adâncă.

Dacă bucătăria vă permite, montați două chiuvete, cum ar fi o chiuvetă încorporată în insulă și o altă chiuvetă lângă zona de pregătit alimente.

Puteți opta pentru un set chiuvetă+baterie pentru a vă asigura că rezultatul final va fi estetic. Două chiuvete cu baterii la fel vor arăta mai armonios în comparație cu două chiuvete cu design total diferit. 

Principalul aspect de reținut în timpul procesului de planificare a bucătăriei este caracterul practic.

Gândiți-vă cu atenție la ce părți ale bucătăriei veți folosi cel mai mult din perspectiva gătitului și cât de ușor vă puteți deplasa între ele. Folosiți metoda triunghiului din bucătărie ca ghid și concentrați-vă pe frigider, chiuvetă și aragaz ca elemente de bază atunci când vă planificați spațiul. 

Related posts

Integrata in peisajul urban al Bucurestiului

Adina Meyers

Casa mica si confortabila

Adina Meyers

Cumparaturi de casa noua

Adina Meyers