Practic

Diferenta dintre mopul din fibra și cel de bumbac. De care ai nevoie

Majoritatea oamenilor fac curățenie în modul în care au învățat de la părinți.

Există multă înțelepciune și experiență transmise atunci când continuați practicile pe care le-ați învățat în copilărie. Dar când trebuie să curățați ceva care nu face parte din creșterea gospodăriei (sau pur și simplu nu v-ați interesat niciodată cu adevărat de cum să curățați până când nu ați trebuit să curățați lucrurile în propria casă) începeți să acordați mai multă atenție.

 

Curățarea podelelor este una dintre aceste treburi la care s-ar putea să vă gândiți. Cu atât de multe tipuri de pardoseală, atât de multe instrumente și produse de curățare diferite și o mulțime de informații inconsistente sau chiar contradictorii, este greu de știut care este cel mai bun mod de a vă curăța podelele.

 

Dar există o componentă a curățării pardoselilor dure, care nu este dezbătută: necesitatea de a le curăța atât cu metode uscate, cât și cu umede.

Mopul uscat și mopul umed, așa cum le numim adesea, au mai puțin de-a face cu instrumentele decât cu tehnicile. Și înțelegerea a ceea ce sunt și a momentului în care trebuie să le folosiți pe fiecare este o parte importantă a unui regim de curățare a podelelor eficient.

 

Ce este un mop uscat? Și cum îl folosești?

Un așa-numit „mop uscat” este un mop care se folosește fără umezeală adăugată. Asemănătoare sun cele din microfibră. Un mop uscat este folosit pentru a ridica resturi precum praful și părul animalelor de companie de pe podea. Microfibra sau mopurile uscate electrostatice sunt deosebit de bune la atragerea prafului și la agățarea de el, astfel încât să nu mutați doar praful pe podea.

Ștergerea uscată este importantă, deoarece elimină podelele nu numai de murdărie vizibilă, ci și de particulele mai mici care vor uza finisajul pardoselii în timp. Este posibil să nu fie o problemă cu pardoselile din gresie, dar pe podele din lemn, laminat, plăci de vinil de lux sau chiar din linoleum, bucăți fine de nisip sau murdărie care rămân pe podea și sunt deplasate prin mers pot zgâria treptat finisajul și, în cele din urmă, tocește podeaua și o lasă neprotejată.

Pentru a soluționa acest lucru, murdăria de pe podelele dvs. trebuie îndepărtată în mod regulat și oarecum frecvent. În special în zonele cu trafic intens. De asemenea în funcție de cât de mulți oameni locuiesc în casa  și  dacă purtați pantofi în interior, ștergerea uscată poate fi necesară o dată pe zi.

În plus, ștergerea uscată într-o formă sau alta trebuie făcută întotdeauna înainte de ștergerea umedă. Mai mult, dacă nu ștergeți ștergătorul înainte de ștergerea umedă, veți ajunge să frecați toate acele resturi abrazive minuscule pe podea și puteți deteriora pardoselile în mod accidental în timp ce le curățați.

Ce este un mop umed? Și cum îl folosești?

Piața este plină de alternative atunci când vorbim de mop care poate fi umezit.

Există ștergătoare cu șiruri

  • care pot fi strânse cu un instrument încorporat,
  • ștergătoare și pulverizatoare.

Ștergătoarele trebuie utilizate cu o găleată umplută cu apă. Sau cu o soluție de curățare a podelei (indiferent dacă este cumpărată din magazin sau dacă ștergeți cu un amestec de oțet).

Scufundați mopul și scoateți o parte din apă. Apoi rulați mopul de-a lungul podelelor. Scufundarea și retragerea mopului vă ajută frecvent să evitați ștergerea cu o cârpă murdară. De asemenea, va trebui să înlocuiți apa cu un lot proaspăt atunci când se murdărește.

Mopurile spray sunt puțin mai ușor de utilizat. Au un recipient încorporat care pulverizează o soluție de curățare a podelei. Chiar în fața locului în care urmează să ștergeți. Puteți înlocui capul mopului dacă se murdărește prea mult pe măsură ce curățați.

Ai nevoie de ambele??

Într-un cuvânt, nu. Nu aveți nevoie atât de un mop uscat, cât și de un mop umed și există câteva motive.

Tehnica „ștergerii uscate” se poate face cu alte instrumente pe care probabil le aveți deja:

pentru a scoate murdăria, praful și blana de pe podelele dure, puteți folosi un aspirator sau o mătură în locul unui mop uscat.

Cu toate acestea, ați putea dori să luați în considerare deținerea unui mop uscat dedicat. Dacă trebuie să ridicați în mod obișnuit părul de animale de companie de pe podea. Rularea unui mop uscat din microfibră va atrage blana și praful.

 

Celălalt motiv pentru care nu aveți nevoie de un mop uscat dedicat este acela că puteți deține un mop care vă permite să schimbați capetele.

Tampoanele umede vor avea un profil mai plat. Mai degrabă ca un prosop sau un burete, pentru a aplica soluția de curățare și a freca la mizeria blocată. Plăcuțele de praf vor avea mai mult material  pentru a prinde și a apuca resturile uscate. Așa cum ar avea un spălător de mână.

Related posts

14 soluții deștepte pentru depozitare

Adina Meyers

Cele mai frumoase locuri pentru luat masa: 14 idei de amenajare

Adina Meyers

Despre cum poti face ca o camera sa fie mult mai confortabila

Adina Meyers