Cunoscută și sub denumirea de sare amară sau sulfat de magneziu, sarea Epsom este utilizată pentru detensionare, ameliorarea durerilor musculare și osteoarticulare, remineralizare, curățarea și tonifierea pielii.

Aceste săruri se obţin prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare. Numele derivă de la un izvor de apă minerală din localitatea Epsom, Surrey.

Pe lângă aceste utilizări, sulfatul de magneziu este utilizat şi de grădinari pentru creşterea viguroasă a tufelor de trandafiri, iar de către meşterii olari pentru a îmbunătăţi elasticitatea lutului.

Recomandări:

-băi corporale, remineralizare
-exfolierea pielii, gomaj
-contracții musculare, crampe, picioare grele
-reumatism, dureri articulare, sciatică, tendinite
-dureri de spate, dureri ale membrelor, dureri de cap
-anxietate, stări tensionate

Cum se folosește sarea Epsom?

-ca sare de baie simplă, 3-5 linguri în apa de baie, o dată sau de două ori pe săptămână
-ca sare de baie aromaterapeutică, se amestecă 250 gr sare Epsom cu 2 linguri de ulei vegetal și cu 1-2 -lingurițe de ulei esențial, se poate colora cu pigmenți sau coloranți; amestecul se pune într-un borcan de sticlă și se închide etanș
-uleiuri esențiale recomandate: lavandă, mentă, eucalipt citronat, wintergreen, rozmarin, portocale
-pentru baie de picioare, 1-2 linguri de sare Epsom combinat eventual cu o lingură de bicarbonat de sodiu
-pentru baie de șezut, 1-2 lingurițe de sare, pentru ameliorarea inflamațiilor și a simptomelor hemoroizilor
-în diverse tratamente Spa
-pentru exfolierea pielii, ca ingredient abraziv în compoziții de gomaj corporal

Sarea amară, beneficii pentru uz casnic

1.Soluție de curățare a mașinilor de spălat: Umple cuva mașinii de spălat cu apă fierbinte și sare amară și lasă mașină să meargă pe ciclul de spălat pentru a îndepărta depunerile de detergent (pentru informații specifice cu privire la ciclurile de spălare, consultă manualul de instrucțiuni a mașinii de spălat).

2.Săpun de mâini: Amestecă sare amară cu ulei pentru bebeluși și ține-l la îndemână pentru un săpun lichid care curăță eficient.

Sarea amară, beneficii pentru grădinărit

Fertilizator pentru plantele de interior: Plantele au nevoie de nutrienți precum magneziu și sulfat pentru a-și menține frunzele verzi și a evita îngălbenirea acestora. Împrăștie sare amară în ghiveciul cu plante/legume/flori o dată pe săptămâna pentru a le asigura nutrienții necesari.

Păstrează gazonul verde: Amestecă 2 linguri de sare amară în 4 litri de apă și udă gazonul pentru a-l menține verde. Astfel, iarba primește nutrienții necesari pentru a evita uscarea și îngălbenirea ei.

Spray împotriva insectelor: Folosește sare amară cu încredere pe gazon și în grădina pentru a ține la distanță într-un mod natural dăunătorii plantelor.

Related posts

GREIGE, pentru un somn de calitate!

Adina Meyers

Divizia de electrice a Menatwork vinde case inteligente de 60.000 de euro pe luna

Adina Meyers

Saint-Gobain Construction Products Romania, TRUE LEADER al anului 2015

Adina Meyers