LifeStyle

4 ingrediente naturale din bucătărie care te ajută să scapi de mătreață

Mătreaţa este o afecţiune comună a scalpului, care se regăseşte la peste jumătate din populaţia globului.

Mătreața este o formă de dermatită seboreică, ce apare fie pe fondul unei ciuperci, fie din cauza unor produse cosmetice, din cauza expunerii prelungite la stres ori din cauza unor tratamente medicamentoase administrate.

Remedii naturiste contra mătreții

Mătreața poate fi combătuta si cu o serie de remedii din popor, la îndemâna și totodată extrem de eficiente. Dacă șampoanele anti-mătreață nu te mai ajută, atunci este momentul să încerci câteva tratamente simple și naturale, care dau rezultate garantate.

1 .Oțetul de mere este recomandat în lupta împotriva mătreții, și acest produs natural este soluția ieftină și la îndemână pentru tine. Imediat după spălarea părului, clătește întreaga podoabă capilară cu o soluție din oțet de mere și apă. Dacă vrei, poți masa rădăcina părului, pentru un efect mult mai intens. După câteva minute, clătește părul cu apă călduță simplă și bucură-te de efectul incredibil al oțetului.

2 .Sucul de lămâie, folosit atât în bucătărie, cât și în tratarea răcelilor sau în degresarea tenului, este ideal și pentru tine, dacă simți că ai pierdut lupta cu mătreața. La fel ca și în cazul oțetului de mere, va trebui să masezi scalpul suficient de mult până când simți că sucul de lămâie a pătruns în piele, adică aproximativ 20 de minute. Imediat după aceea, clătește cu apă din abundență și usucă părul lejer.

3 .Ghimbirul este un alt ajutor din natură pentru scalpul tău. Dă pe o răzătoare fină o bucată medie de ghimbir, apoi aplică-l direct la rădăcina părului. Lasă-l să acționeze pentru o jumătate de oră și clătește bine părul după această mască.

4 .Uleiul de cocos este unul dintre cele mai versatile uleiuri din lume. Uleiul de cocos combate cu succes chiar și mătreața. Înainte să te speli pe cap, masează scalpul cu 3-5 lingurițe de ulei de cocos și lasă-l să acționeze timp de o oră. După care aplică șamponul tău obișnuit. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Acestea sunt doar câteva din produsele din natură pe care le poți folosi pentru a scăpa de mătreață.

Related posts

Cel mai batran copac din Franta

Adina Meyers

Combinele frigorifice TwinTech®FrostFree de la Electrolux duc prospetimea alimentelor la un nou nivel

Adina Meyers

Platforma Internațională de Teatru București #5 – istoria cu i mic

Adina Meyers