Amenajari Interioare

Cum să folosești rafturile decorative pentru un plus de originalitate

Dacă te gândești cum poți să oferi un plus de originalitate locuinței tale, rafturile decorative pot fi soluția ideală. Atunci când te-ai plictisit și vrei să modifici ceva prin casă, dar fără să faci un efort financiar prea mare, poți alege aceste elemente de mobilier.

Rafturile de acest tip sunt diferite de cele ale mobilei deja existente în încăpere și de aceea trebuie să ții cont de unele aspecte atunci când le vei achiziționa.

În primul rând, trebuie să te asiguri că sunt suficient de rezistente pentru elementele pe care intenționezi să le așezi pe ele. Ca să economosești ulterior bani, dar și pentru a nu avea parte de accidente nedorite, e indicat să cumperi de la început unele care să susțină o greutate mai ridicată, ca cea a unor cărți, de exemplu.

Un alt criteriu după care trebuie să te ghidezi este cel al formei lor. Este nevoie de un pic de atenție în ceea ce privește acest aspect deoarece niște rafturi prea mari s-ar putea să încarce prea mult camera, să dea senzația de sufocare.

În ceea ce privește poziționarea lor pe pereți, trebuie să ai grijă să le integrezi alături de mobila deja existentă. Astfel, toate elementele de mobilier vor „spuneˮ aceeași poveste.

În privința materialelor din care sunt fabricate rafturile sau a culorilor lor nu trebuie decât să ai curaj. De exemplu, dacă mobila din cameră este una clasică, poți opta pentru niște rafturi moderne sau chiar industriale. Îmbinarea materialelor, lemn cu metal sau cărămidă cu metal, este foarte ușor de realizat.

Astfel, toate elementele vor fi puse în valoare prin amestecul de culoare și materiale din care sunt realizate, iar tu vei avea o locuință plină de personalitate.

Datorită posibilității de a le accesoriza mereu altfel folosirea unor asemenea rafturi înseamnă foarte multă libertate în amenajarea unei camere.

Sursă foto: Un millon de IDEAS

Related posts

Care este semnificația lumânărilor de Crăciun

Adina Meyers

Poti avea plante in locuinta chiar daca nu ai prea mult timp sa le ingrijesti

Adina Meyers

Casa de vacanta in Poiana Brasov

Adina Meyers