Solutii Constructive

Cateva idei pentru amenajarea unei mansarde

Mansarda nu mai este de foarte mult timp un simplu „pod”, un loc unde ne depozitam lucrurile vechi si de care nu mai avem nevoie, plin de praf si panze de paianjen. A devenit in schimb o zona care ne ajuta sa extindem si mai mult spatiul de locuit, aici fiind ideal sa amenajam un nou dormitor, o baie sau un loc in care sa ne petrecem timpul liber, lasand departe agitatia din celelalte camere ale casei.

Foarte multe persoane opteaza pentru a amenaja un dormitor la mansarda, mai ales cuplurile tinere. Asta pentru ca aici ajunge mult mai greu agitatia de zi cu zi din restul casei, iar privirile curiosilor sunt tinute la distanta. Un cuplu tanar se va putea bucura din plin de prezenta unui dormitor la mansarda, iar asta pentru ca vor avea parte de toata discretia si de toata intimitatea de care au nevoie (mai ales daca nu stau singuri in acea casa).

Inainte de a incepe sa amenajezi un dormitor la mansarda este bine sa tii cont de cateva lucruri. In primul rand, aici cel mai bine este sa optezi pentru alb ca o coluare care sa domine. De ce? Pentru ca va deschide incaperea, o va face sa para mult mai luminoasa. Bun, oricum aici o sa ai parte de lumina din plin, datorita modului de amplasare a ferestrelor, dar oricand este bine venita crearea impresiei de spatiu deschis si luminos.

In al doilea rand, asigura-te ca nu „blochezi” calea de acces; adica acele zone care iti permit sa stai in picioare fara a te lovi de cu capul de vreo grinda vor trebui sa fie lasate libere, nu sa le ocupi cu mobila. Mobila o vei pastra pentru zonele prin care nu o sa treci foarte des. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste locul de amplasare a patului. E bine ca o parte a patului sa se afle in zona in care te poti aseza si ridica cu usurinta din el, asadar aproape de zona de acces.

Poti profita din plin de noile spatii de depozitare daca le vei amplasa in punctele cele mai joase ale pantelor acoperisului. Aici oricum nu prea ai cine stie ce de facut, asadar nu strica sa ai niste locuri de depozitare in plus.

O alta utilitate pe care o putem da mansardei este cea de baie. Desi multe persoane nu vad cu ochi buni acest lucru (considera ca distanta mica pana la tavan in unele locuri nu fac o casa foarte buna cu baia) noi tinem sa ii contrazicem.

Baia de la mansarda poate fi locul ideal pentru ca tu sa te relaxezi facand o baie lunga, insa doar daca stii cum sa o amenajezi in mod corespunzator. De exemplu, afla ca sub cea mai joasa parte a acoperisului tu vei amplasa cada. Asta pentru ca in cazul ei nu ai nevoie de o distanta foarte mare pana la tavan. Acest lucru nu este insa valabil in cazul cabinei de dus, cea pe care o vei instala intr-un loc in care sa ai libertate maxima de miscare, si in sus si in lateral. Daca stii cum sa profiti de fiecare centimetru patrat al mansardei va fi foarte usor sa obtii o baie confortabila si functionala, care sa te ajute sa te relaxezi.

Related posts

Proiect de casă cu structură din lemn

Adina Meyers

Cosul de fum, detaliul semnificativ in cazul incalzirii

Adina Meyers

Acceseaza serviciile de iarna pentru curatat cos fum realizate de specialistii IgienaServ.ro

Adina Meyers