Amenajari Interioare

Cabină de duș sau cadă? 5 întrebări care te vor ajuta să alegi varianta potrivită

Atunci când începi planul de amenajare al băii, una dintre cele mai mari decizii implică alegerea dintre o cadă și o cabină de duș, sau, dacă spațiul îți permite, poți merge pe ambele variante. Indiferent de calea pe care o vei urma, trebuie să știi că această decizie va avea un efect enorm asupra rutinei zilnice de curățare pentru mulți ani de acum înainte, așa că trebuie să analizezi cu atenție. 

Pentru a te ajuta să ajungi la concluzia corectă, iată o detaliere a celor 5 întrebări cheie pe care trebuie să ți le pui atunci când urmează să achiziționezi o cabină de duș sau o cadă de baie. 

1. Cât spațiu ai la dispoziție?

În unele băi pur și simplu nu poți integra o cadă de dimensiuni mari. Analizează proporțiile căzilor de pe piață și măsoară cu atenție zona destinată acesteia în baia ta, pentru a vedea care, dacă este cazul, se potrivește. Majoritatea băilor principale sunt proiectate să încadreze o cadă de dimensiuni cel puțin standard. Într-o baie secundară, însă, încercarea de a integra o cadă se poate dovedi imposibilă. 

În acest caz este recomandat să instalezi o cabină de duș. Alege un model cu uși glisante și garnituri de bună calitate pentru a utiliza cât mai bine spațiul. 

2. Chiar trebuie să alegi?

Dacă nu deții spațiu suficient pentru a integra atât o cabină de duș, cât și o cadă, dar nu dorești să te limitezi, un duș fixat deasupra căzii și un paravan de duș instalat pe marginea acesteia poate fi compromisul perfect. În această situație trebuie să selectezi exact modelul de cadă care permite atașarea acestor elemente, precum în exemplul de mai jos. 

O combinație de cadă și duș te va ajuta să economisești spațiu prețios. În plus, nu vei avea nevoie de instalații separate. De asemenea, reprezintă soluția ideală pentru familiile numeroase, unde nevoile individuale pot varia.

Ideal Standard Connect Air – GQS German Quality

3. Care sunt nevoile tale?

Unele persoane au un stil de viață activ și pur și simplu nu au timp să facă o baie relaxantă în fiecare seară sau dimineață. Dacă te regăsești printre acești indivizi dinamici, îți recomandăm vivacitatea și eficiența unei cabine de duș. Pe de altă parte, dacă ești o persoană mai liniștită și ai nevoie de sanctuarul tău de relaxare, nu vei dori să te limitezi la goana energică a dușului. 

4. Care este cada potrivită? 

„Cel mai bun tip de cadă” depinde în întregime de circumstanțele proprii în care te afli. Pentru cei care au la dispoziție un buget redus și un spațiu restrâns, o cadă clasică dreptunghiulară oferă un raport calitate-preț excelent, funcționalitate și durabilitate.

Cei care se bucură de o baie puțin mai mare decât media și un buget pe măsură pot lua în considerare o cadă freestanding sau chiar un model cu hidromasaj.

5. Care este cabina de duș potrivită?

Există o mulțime de cabine de dus moderne care pot oferi o eleganță aparte băii tale. Totul se rezumă la spațiul pe care îl ai la dispoziție. În băile mici poți adăuga un paravan de duș walk-in sau o cabină semirotundă pe colț, cu uși glisante (asigură o utilizare optimă a spațiului). 

Dacă beneficiezi de o suprafață puțin mai extinsă, poți lua în considerare un model dreptunghiular de dimensiuni mai mari, care îți oferă mai mult spațiu de mișcare.

Radaway Eos II PDD – GQS German Quality

Așadar, alegerea căzii sau a cabinei de duș implică mulți factori de luat în considerare, precum designul și proporțiile băii, nevoile tale și ale celorlalți membrii ai familiei, precum și preferințele personale.

sursa foto: www.germanquality.ro

Related posts

Interior cald si optimist, cu mici accente mediteraneene

Adina Meyers

Inspirație internațională: HOME CINEMA, în subsolul casei tale

Adina Meyers

Cum să aranjaţi o masă festivă de neuitat

Adina Meyers