Amenajari Interioare

Cum sa alegi o masuta de cafea eleganta si in ton cu stilul camerei

Pentru o camera de zi masuta de cafea este un obiect de mobilier nelipsit, iar acest lucru se datoreaza nu doar utilitatii sale, ci si a aspectului pe care il are. Asadar, masuta de cafea nu este o simpa piesa functionala care isi face simtita prezenta in locuinta noastra, ci joaca si un foarte important rol estetic, ajutandu-ne sa ne bucuram de un plus de personalitate.

Contrar numelui pe care il are, masuta de cafea nu va fi folosita doar atunci cand servim aceasta bautura pe care o iubim cu totii. Nu. Masuta de cafea o vei folosi si pentru a pune pe ea revistele pe care le rasfoiesti des, telecomanda, telefonul sau laptop-ul tau. Farfuria cu popcorn sau paharele cu racoritoare isi vor gasi si ele locul aici. Dupa cum se poate observa, vorbim de un obiect de mobilier care va fi folosit destul de intens, asadar merita toata atentia noastra.

Masuta de cafea poate fi catalogata ca fiind un element central in incaperea noastra. Asta pentru ca importanta sa poate sa fie destul de mare in cazul unor persoane, in functie de stilul de viata al fiecaruia dintre noi. Asadar, trebuie sa fim destul de atenti atunci cand vine vorba de alegerea masutei de cafea, iar asta pentru ca alegerea nu este una tocmai usoara, contrar a ceea ce pot crede multe persoane. In randurile care urmeaza vom incerca sa te ajutam cu sfaturi privind alegerea masutei pentru cafea.

Asa cum te-am mai sfatuit si in alte articole, regula de aur este echilibrul. E recomandat sa existe un echilibru intre piesele de mobilier din locuinta ta. Daca o anumita incapere este decorata intr-un anumit stil, pastreaza-l de fiecare data cand alegi un obiect nou. In caz contrar va exista o puternica senzatie de „acel lucru nu are ce cauta acolo”. Asadar si in cazul masutei de cafea o sa ai in vedere existenta unei armonii a acesteia cu restul mobilierului. Mai exact, o sa te uiti la culori, stil, inaltime, volum, forma si asa mai departe.

Este mai mult decat clar faptul ca e important sa alegi o masuta in acelasi stil cu cel al camerei. De exemplu, daca ai o sufragerie care este decorata intr-un stil modern, atunci cea mai buna alegere pentru tine este o masuta din metal sau din sticla. Asta nu inseamna insa ca nu poti sa iesi putin din tipar si sa „spargi” uniformitatea stilului. In acest fel o sa creezi un contrast si vei putea indrepta atentia celor care trec pragul casei tale catre o anumita zona a incaperii.

Dimensiunile si volumul vor trebui avute si ele in vedere, iar la fel ca in cazul stilului, vom incerca sa asiguram un echilibru cat mai bun cu celelalte elemente de decor prezente in incapere. Legat de inaltimea pe care trebuie sa o aiba masuta, aici regula este una destul de simpla, iar asta pentru ca tu o sa tii cont in principal de inaltimea pe care o are canapeaua. Mai exact, e recomandat ca masuta de cafea sa fie cu 2, pana la 5 centimetri mai joasa decat inaltimea canapelei tale ori a fotoliului in fata caruia o amplasezi. Totusi, regula nu este una aplicabila tot timpul, deoarece preferintele difera de la o persoana la alta.

Related posts

Cum poți moderniza o clădire istorică, păstrând elemente din decorul natural?

Adina Meyers

Iarna bate la usa – iata 3 solutii de incalzire la care sa apelezi

Adina Meyers

Dormitorul si culorile sale

Adina Meyers