Amenajari Interioare

Cum să depanați un întrerupător de lumină defect în siguranță

Aveți un întrerupător de lumină în casa dvs. care nu funcționează corect? Dacă aveți o șurubelniță, un tester de tensiune, un clește izolat și un conector de sârmă, puteți să vă depanați întrerupătorul de lumină pentru a determina problema și, dacă este necesar, să înlocuiți întrerupătorul. Întrerupătoarele de lumină sunt ieftine și înlocuirea lor necesită doar puțin timp.

Aveți grijă când lucrați cu întrerupătoarele de lumină sau cu un tablou electric – acestea pot fi foarte periculoase. Dacă nu vă simțiți confortabil să lucrați cu electricitate, contactați un electrician profesionist. Nu lucrați niciodată cu un tablouelectric, prize electrice, întrerupătoare simple sau duble sau corpuri de iluminat, decât dacă aveți cunoștințe despre circuitele electrice și despre cablajul de bază al casei.

Un întrerupător dublu de lumină are piese mici conținute în întregime într-o carcasă de plastic, așa că, dacă întrerupătorul este stricat, cea mai bună opțiune este înlocuirea acestuia. Dar, înainte de a-l înlocui, trebuie să stabiliți dacă întrerupătorul de lumină este defect sau dacă instalația electrică este problema.

Diagnosticarea problemelor la întrerupătorul de lumină

Dacă întrerupătorul de lumină nu funcționează deloc, este posibil să nu existe nicio alimentare a circuitului de la un tablou electric. Asigurați-vă că întrerupătorul de la întrerupător este pornit în tablou electric și determinați dacă există și alte prize declanșate și porniți-le și pe acestea. Aceasta este cea mai simplă soluție pe care veți dori să o încercați mai întâi și care ar putea rezolva problema. Dacă totul se verifică, este posibil să aveți un întrerupător defect sau cabluri defecte la conexiune.

Dacă lumina pâlpâia, probabil că va trebui să mergeți puțin mai departe. Problema poate fi o conexiune slăbită sau o priză de perete declanșată pe același circuit. Primul lucru pe care va trebui să îl faceți este să opriți alimentarea întrerupătorului de lumină de la un tablou electric înainte de a-l manipula.

Când sunteți sigur că întrerupătorul este oprit, îndepărtați placa de acoperire și deșurubați întrerupătorul. Cu cleștele izolat, scoateți întrerupătorul din cutia electrică, asigurându-vă că mâinile, uneltele și alte obiecte sunt bine îndepărtate de borne.

Folosiți un tester de tensiune pentru a vedea dacă bornele primesc energie. În primul rând, asigurați-vă că testerul de tensiune funcționează, introducând cablurile într-o priză funcțională pentru a verifica dacă primește o citire. Dacă funcționează, testați comutatorul atingând un fir de la testerul de tensiune la șurubul verde de masă și celălalt fir la un terminal de alamă. Dacă lumina rămâne stinsă sau dacă aparatul de măsură indică zero, mutați firul la celălalt terminal de alamă. Dacă tot nu obțineți nicio citire, puteți manipula comutatorul în siguranță.

Trageți de firele negre care vin de la întrerupător pentru a determina dacă sunt bine conectate. Dacă unul este slăbit, strângeți șurubul terminalului său până când este fixat. Apoi înșurubați comutatorul înapoi în cutia electrică și porniți întrerupătorul pentru a-l testa. Dacă lumina funcționează, înșurubați placa de acoperire la loc și ați terminat.

Dacă firele erau într-adevăr slăbite, inspectați întrerupătorul pentru a determina dacă prezintă semne de plastic topit. În acest caz, va trebui să înlocuiți și întrerupătorul, deoarece a fost deteriorat de arcul electric.

Dacă niciunul dintre firele negre nu a fost slăbit, urmați pașii pentru a dezactiva din nou alimentarea cu energie a comutatorului. Apoi, deconectați ambele fire de la întrerupător și răsuciți-le împreună cu cleștele și înșurubați conectorul de sârmă. Porniți întrerupătorul și dacă lumina se aprinde acum, probabil că aveți un întrerupător defect și trebuie să-l înlocuiți.

Dacă lumina continuă să pâlpâie sau nu se aprinde atunci când ocoliți întrerupătorul, problema ar putea fi o conexiune slăbită în altă parte în circuit și va trebui fie să faceți investigații suplimentare în cazul în care dispozitivul de iluminat se conectează la circuit, fie să apelați la un expert pentru a diagnostica problema.

Resursele găsite pe acest site sunt furnizate ca informații generale, iar creatorul de conținut nu își asumă nicio problemă de răspundere legată de conținutul furnizat aici. Încercăm să furnizăm informații actuale/precise, dar acest articol ar putea conține informații care nu sunt corecte pentru situația dumneavoastră. Dacă încercați să reparați sau să modificați echipamentele din locuința sau afacerea dumneavoastră, faceți acest lucru numai dacă sunteți calificat.

Related posts

Craciun european adus in casa ta de kika

Adina Meyers

Cum sa-ti transformi locuinta intr-un paradis pentru cainele tau. 5 idei de amenajare

Adina Meyers

Cuvinte cheie pentru decoratiile din 2010

Adina Meyers