Calitatea somnului este influentata major de patul in care dormim si de cat de confortabila este salteaua pe care ne asezam.

Daca nu dormi bine sau te trezesti dimineata obosit si cu spatele intepenit, marginile saltelei sunt foarte moi sau simti arcurile cand te asezi pe pat, atunci a venit timpul sa te gandesti serios sa-ti schimbi salteaua.

Dar cum te asiguri ca faci cea mai buna alegere cand pe piata sunt atatea variante de modele: cu memorie, cu spuma sau arcuri impachetate, mai moi, cu un grad de fermitate ridicat, etc?

Specialistii de la Salterra spun ca alegerea celei mai potrivite fermitati pentru saltea trebuie sa tina cont de morfologia corpulu. Salteaua nu trebuie sa fie nici prea dura, dar nici prea moale pentru a mentine dreapta coloana vertebrala. Astfel se va evita aparitia durerilor de spate.

O saltea prea ferma iti va provoca o hiper-cambrare a coloanei vertebrale si se va dovedi la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale care nu iti va putea sustine coloana si va provoca un efect de “castron” corpului tau.

Specialistii recomanda ca salteaua sa fie aleasa in functie de greutate si inaltime, pe baza tabelului de mai jos:

Spatiile Albe reprezinta recomandarile pentru o saltea moale

Spatiile Bleu reprezinta recomandarile pentru o saltea cu fermitate medie

Spatiile Albastre reprezinta recomandarile pentru o saltea cu fermitate mare

Pentru a te bucura de un somn de calitate trebuie sa fii atent si la dimensiunea saltelei.

Salteaua si somiera de pat trebuie sa fie cu cel putin 15 cm mai mari decat inaltimea ta, astfel incat picioarele tale sa nu depaseasca patul. Daca ai inaltimea de peste 1,75 opteaza pentru o saltea de 200 cm.

Latimea saltelei este foarte importanta deoarece ne intoarcem de aproximativ 40 de ori pe noapte. Este recomandat ca pentru doi adulti sa alegi o saltea cu dimensiunea de cel putin 160 x 200 cm.

Saltelele din colectia Salterra sunt realizate pe dimensiuni standard, dar exista insa si cateva modele de saltele care se pot realiza la comanda pentru alte dimensiuni decat cele prezentate pe site, chiar si pentru dimensiuni atipice de exemplul 145x195cm. 

Related posts

Sfaturi generale pentru amenajarea spațiilor înguste

Adina Meyers

Confectionarea unei draperii: cum alegem si calculam necesarul de material

Adina Meyers

Cum pregatim interiorul casei pentru sarbatori

Adina Meyers