S-ar putea să pară că abia ieri ați adus acasă copilul nou-născut. Acum au crescut atât de repede și devin mai independenți pe zi ce trece. Dacă bebelușul dvs. este pregătit să facă trecerea de la pătuț la paturi mai mari, un pat pentru copii mici este o alegere excelentă. 

Ghidul nostru privind paturi pentru copii mici vă va ajuta să alegeți patul potrivit pentru copilul dumneavoastră, deoarece discutăm despre intervalul de vârstă al patului pentru copii mici, dimensiuni, siguranță și opțiuni de stil.

Ca un ghid general, micuțul dvs. se va muta într-un pat pentru copii mici de la vârsta de 12 luni până la aproximativ 4 ani. Un pat pentru copii mici este excelent pentru a-i pregăti atunci când vor trece la un pat normal pentru copii în jurul vârstei de 5 ani. Totuși, acestea nu sunt reguli stricte și rapide, deoarece fiecare copil este diferit și, în cele din urmă, veți ști când este momentul potrivit pentru copilul dumneavoastră.

Cum voi ști când să-mi mut copilul din pătuț?

Unul dintre primele semne care arată că micuțul dumneavoastră este pregătit să se mute din pătuț este atunci când începe să încerce să se cațere din el! Nu numai că este o problemă de siguranță, dar arată și independența și mobilitatea lor în creștere, ceea ce înseamnă că cel mai probabil sunt pregătiți să doarmă într-un pat pentru copii mici. 

Un alt semn ușor de urmărit este atunci când a crescut prea mare pentru pătuț. Uneori, copilul dvs. va cere pur și simplu să aibă propriul pat și vrea să se simtă ca un „copil mare”, așa că un pat pentru copii mici este următorul pas important.

Cum se face tranziția de la pătuț la paturi pentru copii mici

Deși poate părea puțin descurajant să vă gândiți că bebelușul dumneavoastră crește și își părăsește pătuțul, ar trebui să încercați să faceți din acest proces unul interesant și pozitiv pentru el. Am enumerat următoarele sfaturi pentru a vă ajuta să începeți.

Încurajați-l pe copilul dumneavoastră mic să vadă mutarea ca pe ceva important și reamintiți-i cât de isteț este pentru că se mută din pătuț într-un pat de băiat mare sau de fată mare.

Încercați să folosiți vechea lenjerie de pat din pătuț în noul pat pentru a-i ajuta să se simtă în siguranță și confortabil în noul mediu. Ați putea chiar să așezați salteaua pentru pătuț deasupra noului cadru de pat.

Introduceți încet noul pat, așezându-l pe cel mic în el pentru a dormi în timpul zilei.

Investiți în niște protecții de siguranță. Trecerea de la un pătuț cu patru laturi la un pat deschis poate fi un pic înfricoșătoare pentru el și îngrijorătoare pentru dumneavoastră. Gărzile de protecție de o parte și de alta a patului pentru copii mici vă vor oferi amândurora un plus de liniște în timp ce ei încă se obișnuiesc cu el. Cu toate acestea, paturile pentru copii mici au laturi robuste și ridicate care acționează ca protecții de siguranță și îl protejează pe copilul dvs. să nu se rostogolească sau să cadă afară. Până la urmă, ei nu au nevoie de noptiere, așa că aceste protecții sunt necesare.

Încercați să păstrați aceeași rutină normală de culcare. Acest lucru va contribui la liniștirea celui mic.

Ce dimensiuni are un pat pentru copii mici?

Paturile pentru copii mici sunt mai mici decât paturile pentru copii de o persoană, având de obicei 77 cm lățime și 143 cm lungime. Șinele de siguranță sunt de obicei la aproximativ 44 cm de la podea, cu un mic spațiu pentru ca micuțul dvs. să poată intra și ieși din noul lor pat.

Care sunt tipurile de paturi pentru copii mici?

Există o gamă de paturi pentru copii mici, atât pentru băieți, cât și pentru fete. De la temele cu prințese, mașini, dinozauri și modele florale perfecte pentru dormitoarele tematice, aceste modele amuzante și colorate le vor face dormitorul și ora de culcare mai interesante.

În plus, există și paturi pentru copii mici cu spațiu de depozitare, care fac ca aranjarea jucăriilor să fie mai distractivă pentru cel mic. Aceste paturi pentru copii mici cu depozitare oferă spațiu de depozitare la îndemână sub pat, cum ar fi sertarele extensibile. În plus, sunt fabricate cu țesătură moale cu fermoar, astfel încât nu există colțuri ascuțite sau mecanisme în care să se prindă degetele. 

Related posts

Avantajele unui ventilator in baie

Adina Meyers

Transforma puloverele vechi in perne potrivite sezonului rece

Adina Meyers

Lumina – actor principal la mansarda

Adina Meyers