Solutii Constructive

Cum putem economisi energie in mansarda

Deoarece ne petrecem 90% din timp in interior si consumam aproximativ 15 kg de aer pe zi, trebuie sa ne gandim in permanenta la calitatea climatului din locuintele si birourile noastre.

Un interior luminos si bine aerisit imbunatateste performantele activitatilor de zi cu zi, starea de spirit si de sanatate deoarece ajuta la prevenirea alergiilor, durerilor de cap, depresiilor.

Climatul interior este determinat de factori precum: temperatura, umiditate, iluminare, calitatea aerului, ventilatia, nivelul de zgomot interior. Controlul acestora asigura beneficii importante din punct de vedere al sanatatii mediului interior dar si din punct de vedere al consumului energetic al cladirilor. Mai precis, prin gestionarea lor eficienta, obtineti un climat interior sanatos, reducand totodata consumul energetic al cladirii, si prin urmare, costul de utilizare al acesteia.

In ceea ce priveste spatiul de la mansarda, eforturile de economisire a energiei au dus la noi provocari pentru ferestrele pentru mansarda. Ferestrele sunt considerate surse de economisire a energiei datorita aportului de lumina naturala dar si datorita aportului energetic solar,  acesta fiind echivalentul unui plus de energie termica care balanseza astfel pierderile de caldura pe timp de iarna.  

Pentru mai multe detalii, vizitati www.velux.ro

De aceea, cand amenajati mansarda, optati pentru:

 – ferestre cu suprafete vitrate cat mai mari. Ferestrele de mansarda vor aduce cu peste 50% mai multa lumina naturala decat cele verticale sau lucarnele de aceleasi dimensiuni. Astfel va scadea nevoia de iluminare artificiala a spatiilor, scazand costul de utilizare a cladirii. Daca le pozitionati in combinatie cu cele de fatada, veti beneficia de ventilatie naturala, de aer proaspat remprospatat rapid datorita efectului de tiraj natural.

rolete, rulouri sau jaluzele, instalate pe ferestrele de mansarda. Acestea vor influenta temperatura interioara contribuind la confortul termic interior.

In timpul anului, roletele exterioare reduc zgomotul produs de ploaie si grindina si asigura o termoizolare suplimentara. Rulourile exterioare parasolare opresc razele soarelui inainte de a trece prin geam, utilizarea lor fiind necesara pe timpul verii pentru a evita supraincalzirea. Cu ajutorul jaluzelelor si rulourilor interioare puteti diminua insorirea prea puternica a mansardei  si puteti crea o atmosfera optima in interior.

 

Related posts

Avantajele izolatiei termice cu fibre de celuloza. Izolatia cu fibre de celuloza, o solutie cu adevarat ecologica

Adina Meyers

Ferestrele tale sunt pregatite pentru iarna?

Adina Meyers

Cum alegem centrala termică?

Adina Meyers