Este foarte important să aloci puțin timp și grijă pentru a pregăti pereții înainte de aplicarea lavabilei. Astfel, vei obține un finisaj mult mai bun. Mai ales dacă vei folosi cea mai buna lavabila de la Decorator Shop ca să execuți lucrarea.

 

Citește mai jos pentru a afla cum să pregătești pereții proaspăt gletuiti. Dacă să aplici lavabilă peste lavabilă, chiar și pe un perete cu câteva crăpături. Și ce să faci dacă ai un perete tapetat anterior.

 

Indiferent de materialul pereților tăi, aceștia trebuie să fie uscați, fără grăsime și praf, găuri și fisuri sau bucăți care se decojesc de var sau tapet.

 

Dacă poți, scoate cât mai mult mobilier din cameră. Sau pune-l în mijlocul acesteia și acoperă-l cu o folie de protecție.

 

Cum se pregateste un perete proaspat gletuit?

Aceasta este cea mai ușoară suprafață pe care poți aplica vopsea lavabilă.Tot ce e nevoie să faci este să aplici un grund sau o amorsă pentru perete pentru a crea o suprafață cu o aderență foarte bună. Astfel, lavabilă să fie uniformă.

 

Dacă nu dai cu amorsa peste suprafață, aceasta îți va absorbi lavabila ca un burete și te va costa mai mult decât amorsa. Deoarece vei fi nevoit să dai mai multe straturi pentru un rezultat optim, chiar si cu cea mai bună lavabilă.

 

Dacă vrei sa vopsesti un perete proaspat gletuit, așteaptă pana cand este uscat complet.Vei stii ca este uscat cand toate porțiunile mai întunecate se micsoreaza și dispar sau se deschid la culoare.

Cum se aplica lavabila peste lavabila?

Pereții care au fost deja vopsiți sunt destul de ușor de pregătit pentru un nou strat, dar înainte de o nouă aplicare este nevoie să faci câteva lucruri pentru a obține un finisaj profesional:

  1. Umple orice gaură sau fisură
  2. Curăță pereții
  3. Slefuiește pereții

Umple toate găurile cu chit. Așteaptă ca acesta să se usuce și apoi nivelează suprafața cu un smirghel fin.

Curăță urmele de grăsime, petele și amprentele cu un degresant sau detergent de vase.

Înlătură bucățile de var care se decojesc și niveleazăcu un smirghel fin.

Nu uita să lași pereții să se usuce foarte bine înainte de a aplica amorsa sau lavabila.

Cum pregatesti pereti tapetati anterior pentru lavabila?

Ai putea aplica lavabila peste tapet. Însă nu vei obține cel mai bun finisaj. De aceea îți recomandăm să scoți tapetul înainte de a începe să aplici lavabila.

Dacă ai un tapet peste care se poate zugrăvi, ai șanse să scapi, deși nu este recomandat. Dar fii atent să nu fie porțiuni dezlipite sau care dau semne că se vor dezlipi curând.

În funcție de tipul de tapet pe care-l ai, dacă trebuie sa îl indepărtezi, munca necesară va fi diferită. Deoarece este nevoie să te asiguri că elimini tot tapetul.

Dacă tapetul lipit pe perete este vlies poate fi decojit cu usurință, fără a fi nevoie de mult timp sau instrumente specifice acestui proces. Totuși, dacă tapetul care a fost lipit de perete este de hârtie, cu siguranță îți va da mari bătăi de cap. Vei avea nevoie de ajutor și instrumente specializate.

După ce ai îndepărtat tapetul, trebuie să urmezi aceeași pași de mai sus:

  1. Umple orice gaură sau fisură
  2. Curăță pereții
  3. Șlefuiește pereții

După ce ai terminat de pregătit suprafața, citește articolul publicat de Decorator Shop. Vei afla care este cea mai bună vopsea lavabilă pentru lucrarea ta, dar și cum să o alegi, găsești linkul în introducere.

Related posts

Minimalism, culoare şi o amprentă masculină

Adina Meyers

O casă cu un nou aspect te îmbie oricând 

Adina Meyers

O casă trainică în Timișoara

Adina Meyers