Curățenia casei este foarte importantă, deoarece ea ne asigură un mediu sigur și igienizat în care să ne desfășurăm activitățile. Așa cum era și firesc să se întâmple. Din ce în ce mai multe persoane își îndreaptă atenția către curățarea locuinței folosind detergenți ecologici. Astfel încât, să limiteze contactul cu chimicalele la care ne expunem atât de frecvent. Aceste chimicale ne pot afecta în timp sănătatea. Chiar dacă sunt folosite punctual pe diferite suprafețe, așa cum se întâmplă în cazul produselor de curățat.

Detergentii ecologici- alternativa corecta pentru curatarea casei

Detergenții ecologici sunt soluția cea mai la îndemână atunci când vrei să faci o schimbare în felul în care ai grijă de casa ta. Dacă în gospodăria ta locuiesc și copii sau animale de companie, atunci grija față de produsele folosite pentru curățenie trebuie să fie cu atât mai mare. Așa cum bine știm, bebelușii merg în primele luni de viată de-a bușilea, atingând cu mâinile suprafețele pe care au fost aplicate produsele de curățenie. Mai apoi, ei pot ingera parte din aceste substanțe nocive, care rămân pe mâinile copilului. Animalele de companie ating la rândul lor aceste suprafețe. Astfel, riscul devine destul de mare în ceea ce privește folosirea unor produse de curățare cu chimicale.

Detergenții ecologici au în componență substanțe blânde cu mediul înconjurător și sunt inofensive în cazul contactului cu animalele de companie sau cu omul. Gamele de detergenți de acest tip nu sunt doar universale, ci și dedicate fiecărui spațiu al casei. Astfel încât, să ajute la protecția ta dar și a substratului pe care îl vei curăța. Dacă ești interesat de un anume produs, atunci poti sa vezi aici produse ecologice pentru curatarea casei din care să alegi ceea ce îți este necesar. Astfel devii chiar tu protectorul casei tale.

Curatarea baii cu detergenti ecologici

Una dintre întrebările pe care și le pun multe persoane este cea care vizează eficiența. Sunt sau nu produsele ecologice eficiente, sau mai eficiente decât cele cu chimicale? Daca privim cu atenție la substanțele aflate în componența fiecărui produs, vom vedea că de fapt la bază, agenții de curățare sunt similari. Cu specificația că în produsele chimice nivelul de compuși nocivi este foarte ridicat. Compușii aceștia pot ajunge pe piele sau în sistemul respirator prin inhalarea vaporilor, lucru care poate conduce către alergii severe sau intoxicații. Așadar substanțele chimice nu sunt deloc o soluție de luat în calcul, dacă ne dorim să ne păstram sănătatea.

Ca alternativa la aceste produse chimice poti folosi detergenti ecologici

Ca alternativă la aceste produse chimice poți folosi detergenți ecologici pentru baie pe baza de acid citric. Sau poți folosi detergenți universali ecologici, pe baza de plante. Au proprietăți excelente de curățare pentru majoritatea obiectelor de baie: pardoseală, cabine de duș, chiuvete, oglinzi sau placări ceramice de perete. Pentru curățarea și igienizarea toaletei poți folosi un detergent ecologic cu ingrediente naturale. Va avea proprietatea de a elimina microorganismele în mod rapid și sigur. Vei scăpa în acest fel de problema mirosului de clor. Care poate pune probleme la nivelul sistemului respirator. Un astfel de produs va curăța în siguranță, fără să elimine vapori care pot pune în pericol sănătatea. Nu în ultimul rând, în gama produselor ecologice vei găsi și produse special create pentru eliminarea depunerilor de calcar. Acestea sunt denumite detartrant.  Vor avea o acțiune puternică de curățare, lăsând suprafețele curate.

Curatarea bucatariilor si a holurilor cu detergenti ecologici

Ca și în cazul băilor, aceste încăperi vor avea nevoie de o curățare sigură și rapidă, fără clătire. Care să protejeze și persoanele sau animalele care tranzitează aceste spatii. În funcție de tipul pardoselii vei putea folosi detergenți ecologici universali. Cu arome naturale pentru suprafețe ceramice, cum ar fi, spre exemplu, detergenții ecologici cu aroma de portocală. Sau vei putea folosi detergent ecologic hipoalergen pentru pardoseli din lemn, cum ar fi parchetul. Acesta îl poți și lustrui mai apoi, folosind creme de tip polish ecologic pentru luciu.

Este important sa ai grija de sanatatea ta si a celor din jur

În același timp ce îți protejezi casa și spațiile de microbi. Folosirea produselor chimice poate avea efecte negative pe termen lung, așa că începe și tu să folosești detergenți ecologici pentru curățarea casei, spălatul rufelor și al vaselor, gasesti ofeta completa aici.

Related posts

Fii cu un pas inaintea hotilor! Protejeaza-ti casa cu un kit complet de securitate!

Adina Meyers

Casa, dulce casa

Adina Meyers

Cum poti sa-ti cresti propria gradina de plante in casa

Adina Meyers